Jarná rolka

stelli - fotkastelli, 1. júla 2011
Jarná rolka
Foto: stelli

jedávala som v čínskej reštaurácii a vyskúšala som aj doma urobiť, lebo od priateľky som dostala ryžový papier

1hodina minút
príprava

Suroviny

1balenie (priemer 15 cm)
500gr
750gr (lidl)
1 veľká
lyžička 1
0,5 dcl
  na vysmážanie




Postup

  1. 1

    cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na olivovom oleji,pridáme mleté mäso ,koreniny,soľ a za stálého miešania podusíme a ked už začína trošku pripáliť podlejeme vínom a zakrijeme a dusíme kým mäso nebude mäkké.Potom nakoniec pridáme mrazenú zeleninu.

  2. 2

    Necháme trošku vychladnúť .

  3. 3

    Ryžový papier namočíme (po jednom )do vlažnej vody a hneď vyberieme a pridáme mäsovú zmes ,a urobíme rolky .(z obidvoch strán najprv a potom rolujeme) Rolky vyprážame na teflonovej panvici z každej strany do chrumkava. Podáváme s varenou ryžou .

Diskusia k receptu

stelli
niekto to robí vo fritéze ale ja som to vyskúšala na teflonovej panvici s trochu oleja a postupne som obracala aby z každej strany bolo opečené do chrumkava(takto nebolo až také mastné)
chapona
skúšala som podobný recept, rolky sa mi rozpadávali, prečo?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia