Pizza - vegánska verzia

tornadolue - fotkatornadolue, 26. júla 2011

Nechala som sa inšpirovať @tizian1cat a jej receptom pizza caprese con rucola fresca a kuchárskou knihou Jamieho Olivera.

Suroviny

Cesto:
250 g
150 g
5 g
1 KL
1 KL
240 ml teplá
1 PL
Obloženie:




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame so sušeným droždím a soľou. Pridáme olivový olej a vodu, v ktorej sme rozmiešali cukor. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme 45 minút na teplom mieste kysnúť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme všetko, čo na pizzu naukladáme. Pokrájame si olivy, baraní roh, na tenké kolieska pokrájame cukinu a cibuľu. Paradajkový základ si pripravíme zmiešaním drvených paradajok s nasekanou čerstvou bazalkou, pretlačeným strúčikom cesnaku, dochutíme soľou a čiernym korením. A pripravíme si ešte jednu zmes zmiešaním nadrobno pokrájanej čerstvej bazalky so strúčikom cesnaku, zalejeme olivovým olejom, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mleté čili a citrónovú šťavu.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti, z každej vyvaľkáme kruh hrubý asi 3/4 cm, v rúre ešte podrastie. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie (na jeden plech sa mi zmestili dve). Potrieme ich paradajkovým základom, poukladáme naň olivy, baraní roh, cibuľu a cukinu. A celé to ešte potrieme pripravenou zmesou bazalky a olivového oleja.

  4. 4

    Pizzu vložíme do rúry vyhriatej na 220°C na úplný spodok (nie na mriežku), pečieme asi 8 minút, potom ju preložíme do stredu rúry na mriežku a pečieme ďalších 8 minút.

Diskusia k receptu

atka7
takéto môžem, hneď by som si dala... :)
lucylee
Perfis, vyzera velmi lakavo. Pisala som ti mailik, dostala si?
tornadolue
Nech vám všetkým chutí, naša mizla veľmi rýchlo, takmer som ju nestihla odfotiť :-)
@lucylee mail mi neprišiel, neviem prečo :-( skús ešte raz
enge149
dobrá aj pekná pizza,nemusí byť vždy mäso alebo saláma..
26681_1343229245 - profilový obrázok
dy
dy
super recept, ale ja si ju robím čisto celozrnnú :)
vegan
Výborná, podarila sa! :) Ďakujeme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia