Foto: tornadolue
Nechala som sa inšpirovať @tizian1cat a jej receptom pizza caprese con rucola fresca a kuchárskou knihou Jamieho Olivera.
Postup
-
1
Múku zmiešame so sušeným droždím a soľou. Pridáme olivový olej a vodu, v ktorej sme rozmiešali cukor. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme 45 minút na teplom mieste kysnúť.
- 2
Medzitým si pripravíme všetko, čo na pizzu naukladáme. Pokrájame si olivy, baraní roh, na tenké kolieska pokrájame cukinu a cibuľu. Paradajkový základ si pripravíme zmiešaním drvených paradajok s nasekanou čerstvou bazalkou, pretlačeným strúčikom cesnaku, dochutíme soľou a čiernym korením. A pripravíme si ešte jednu zmes zmiešaním nadrobno pokrájanej čerstvej bazalky so strúčikom cesnaku, zalejeme olivovým olejom, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mleté čili a citrónovú šťavu.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti, z každej vyvaľkáme kruh hrubý asi 3/4 cm, v rúre ešte podrastie. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie (na jeden plech sa mi zmestili dve). Potrieme ich paradajkovým základom, poukladáme naň olivy, baraní roh, cibuľu a cukinu. A celé to ešte potrieme pripravenou zmesou bazalky a olivového oleja.
- 4
Pizzu vložíme do rúry vyhriatej na 220°C na úplný spodok (nie na mriežku), pečieme asi 8 minút, potom ju preložíme do stredu rúry na mriežku a pečieme ďalších 8 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@lucylee mail mi neprišiel, neviem prečo :-( skús ešte raz