Rissoni so špargľou a rukolou

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 26. júna 2011
Rissoni so špargľou a rukolou
Foto: archív Vojtecha Artza
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

280 g (vyzerajú ako ryža)
320 g
100 g
100 ml
1 strúčik
160 g
60 g
50 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a cestoviny premiešame s olivovým olejom. Špargľu očistíme a uvaríme v zeleninovom vývare s kúskom masla max 3-4 minúty. Potom nakrájame. Na panvici orestujeme do mäkka najemno nakrájanú cibuľku, pridáme cesnak a necháme speniť.

  2. 2

    Zastrekneme vínom, pridáme vývar a necháme krátko povariť a zredukovať. Pridáme cestoviny, premiešame, dochutíme a nakoniec pridáme maslo a vytvoríme krémovú konzistenciu. Pridáme rukolu so špargľou. Pokvapkáme olivovým olejom a prípadne posolíme.

  3. 3

    Náš tip: Syr Grana Padano sa často prirovnáva k parmezánu. Líšia sa spôsobom produkcie a lokalitou. Dnes sa Grana Padano vyrába zásadne v oblastiach Veneto, Trentino, Piemont a Lombardia.

Diskusia k receptu

kittanna
pridala som este cherry paradajky a namiesto grany som dala gorgonzolu navrch :) mozem len chvalit :) mnam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia