Rissoni so špargľou a rukolou
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 26. júna 2011
šéfkuchár spoločnosti Metro, 26. júna 2011
Foto: archív Vojtecha Artza
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a cestoviny premiešame s olivovým olejom. Špargľu očistíme a uvaríme v zeleninovom vývare s kúskom masla max 3-4 minúty. Potom nakrájame. Na panvici orestujeme do mäkka najemno nakrájanú cibuľku, pridáme cesnak a necháme speniť.
- 2
Zastrekneme vínom, pridáme vývar a necháme krátko povariť a zredukovať. Pridáme cestoviny, premiešame, dochutíme a nakoniec pridáme maslo a vytvoríme krémovú konzistenciu. Pridáme rukolu so špargľou. Pokvapkáme olivovým olejom a prípadne posolíme.
- 3
Náš tip: Syr Grana Padano sa často prirovnáva k parmezánu. Líšia sa spôsobom produkcie a lokalitou. Dnes sa Grana Padano vyrába zásadne v oblastiach Veneto, Trentino, Piemont a Lombardia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu