Ajo blanco s mandľami a hroznom
Jaroslav Žídek
executive šéf Erdödyho paláca v Bratislave, 30. júla 2011
executive šéf Erdödyho paláca v Bratislave, 30. júla 2011
Foto: Z KNIHY ŠÉFKUCHÁR V PALÁCI, vydavateľstvo IKAR
Suroviny
španielska studená biela cesnaková polievka: | |
6 plátkov bez kôrky |
|
200 ml |
|
3-4 PL |
|
1 šálka (sparené a olúpané) |
|
5 strúčikov |
|
5 PL |
|
1 l |
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
hrsť bez jadierov |
|
zopár na ozdobu |
|
Postup
-
1
Toastový chlieb namočíme do vody zmiešanej s čerešňovým octom. Kým sa chlieb dobre nasaje, do mixéra dáme mandle a cesnak a rozmixujeme ich na hladkú pastu. Pridáme vyžmýkaný chlieb a zmixujeme ho s pastou. Potom pomaly prilievame olej a nakoniec vodu. Všetko spolu znova dobre zmixujeme a ochutíme soľou a čerstvo pomletým korením.
- 2
Hotovú polievku dáme vychladiť na 2 hodiny do chladničky. Dva celé ošúpané strúčiky cesnaku vložíme do oleja rozohriateho asi na 165 °C a pražíme asi 8 minút. Dáme vychladnúť a potom strúčiky rozpolíme. Vychladenú polievku podávame s hroznom a opraženým cesnakom, pokvapkanú olivovým olejom a posypanú opraženými mandľovými plátkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu