Mozzarella s paradajkou

dorisa - fotkadorisa, 4. augusta 2011
Mozzarella s paradajkou
Foto: dorisa

Toto je obľúbené jedlo, keď chcem zdravšie jesť.

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
 na zaliatie




Postup

  1. 1

    Mozzarellu, aj paradajku nakrájame na plátky. Na tanier prekladáme plátky syra a plátky paradajky. Možeme osoliť. Poprášime sušenou bazalkou, polejeme kvalitným olivovým olejom. Ozdobíme čerstvou bazalkou. Podávame s pečivom, alebo chlebíkom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

vierik
Krásne a ešte aj dobrééé,robievam si...:-)
kimlo
V Taliansku to volajú insalata caprese.
jamarlen
zdravšie jesť?no, neviem, neviem. - mozarela je dosť tučný syr, dokonca aj keď použiješ nízkotučnú variantu, tak dúfam, že ti to naozaj prospeje:)
atka7
@jamarlen , zdravsie bolo myslene viac zeleniny, ovocia, menej kysnutych potravin z bielej muky, menej cukru, menej masa, atd, atd, atd.... :) urcite vies co myslim.... :) ja napriklad tiez povazujem za zdravsie klasicke smotanove (tucnejsie) prirodnejsie jogurty ako niektore odtucnene plne e-cok... nie som dorisin hovorca, len som si vsimla tvoj komentar a kedze ju a jej nazory dobre poznam, dovolila som si odpovedat za nu, kedze viem, ze dnes nie je doma :)
cica2
tento syr zbožňujem a krásne foto!
angelheart
Pripájam sa, milujem kombináciu mozzarella+paradajka :) a som rovnakého názoru ako @atka7 :) E-čkové nízkotučné výrobky sú oveľa menej zdravé ako prírodnejšie a tučnejšie
jamarlen
všetkým želám len to najlepšie, len mám vždy starosť akýkoľvek syr vpratať do optimálneho denného prídelu tukov pre moju kategóriu -vysoký, ťažko pracujúci - duševne:)))
atka7
@jamarlen , neviem, ci som ta pochopila spravne, ale ak ano, tak aspon vidno, ze sa mas dobre... :) a to myslim vazne, co by som ja dala za par kileciek navyse.... :) a aj tebe vsetko dobreeeee..
jamarlen
@atka7 , dúfam, že aj ja sa raz dožijem pocitu, že pár kíl navyše by neuškodilo:))
na portál pribudla kalkulačka na energetické hodnoty jedál, zdá sa však, že nefunguje, hoci v niektorých receptoch sú uvedené aj presné množstvá potravín, to už nehovorím o výživovej hodnote (bielkoviny, sacharidy, tuky).
zdá sa, že by nám to pomohlo viacerým, v tom či onom smere. snáď sa dožijeme a dovtedy - počítať, počítať...
zdá sa aj, že väčšine to ani nechýba - šťastlivci....:)
všetko dobréééé aj tebe:)
sebo
Pekný recept a keby tam bola len čerstvá bazalka tak sa jedná o šalát caprese (Kombináciu čerstvej a sušenej bazalky som nie celkom pochopil. :)) Prikladám odklik na môj článok o úžasnom syre, akým mozzarella bez pochyby je  www.i-potraviny.sk/mozzarella-mozzarella-di-bufala-aky-je-...
a pre záujemcov aj odklik na originálny taliansky recept na šalát caprese  www.i-potraviny.sk/salat-caprese-originalny-zakladny-recep...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia