Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže vždy na jednom kúsku necháme kožu a zvyšné dva kúsky obalíme v sezame. Dochutíme soľou a korením. Kúsky ryby opekáme na oleji z oboch strán asi 3 minúty (podľa výšky filety).
- 2
Maliny rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme soľou, čiernym korením a olivovým olejom. Cuketu nakrájame na tenké rezančeky, ktoré sprudka orestujeme na olivovom oleji a dochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Náš tip: Sezam vyložene prospieva zdraviu - očiam, koži, nechtom i vlasom. Obsahuje veľa bielkovín (21-30 %), asi 14 % sacharidov, veľa minerálov, hlavne fosforu, draslíka, horčíka a vápnika (niekoľkonásobne viac ako mlieko), železo, meď, mangán a iné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu