Focaccia plnená II. fotorecept

evusik - fotkaevusik, 10. augusta 2011
Focaccia plnená II. (fotorecept)
Foto: evusik

Recept na plnenú foccaciu som už jeden pridala. Tá sa ale plnila pred upečením, táto sa plní po upečení. Focacciu mám tak rada, že som neodolala a recept pridávam.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
300 ml vlažná
1/2 kocky
Náplň:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vlažnej vode rozmiešame droždie, po troche prisýpame múku a miešame vidličkou, domiesime rukou a necháme vykysnúť. Podrobný recept na focacciu je tu

    Focaccia plnená II. (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto si rozdelíme na dve časti, už nemiesime. Rukami roztlačíme na plech, ja som zvolila tortovú formu pretože chcem aby focacia mala pekné, rovnomerne vysoké okraje. Toto cesto je buď na dve okrúhle formy alebo na jeden veľký plech.

    Focaccia plnená II. (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polejeme olejom a prstami povtláčame do cesta, posypeme tymiánom. Druhú focacciu som si spravila len tak, že na vrch som dala olivy a kúsky ošúpanej rajčiny bez dužiny.

    Focaccia plnená II. (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Focacciu dáme piecť na 200°C asi 10 minút.

    Focaccia plnená II. (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme vychladnúť a potom ostrým nožom rozkrojíme....

    Focaccia plnená II. (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a začneme plniť. Ja som dala šunku, ošúpané a dužiny zbavené rajčiny....

    Focaccia plnená II. (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    olivy....

    Focaccia plnená II. (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    syr brié (alebo aký máte radi) a lístky bazalky. Pokvapkáme olivovým olejom.

    Focaccia plnená II. (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dáme na 8-10 minút do horúcej trúby zapiecť.

    Focaccia plnená II. (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ešte horúce naporcujeme.

    Focaccia plnená II. (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Takto plniť môžeme aj na studeno t.j. dáme také obloženie ktoré sa tepelne neupravuje, napr. listový šalát... alebo naplníme podľa svojej chute, zabalíme a zoberieme na grilovačku. Tam focacciu opečieme na grile z oboch strán.

    Focaccia plnená II. (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu