Foto: dorisa
Dávno som sa chystala uvariť si cannelloni. S mäsovou plnou som nechcela, lebo zas mäso jesť a s baklažánom...,ten nemusím. Tak som si Zobraziť celý popisDávno som sa chystala uvariť si cannelloni. S mäsovou plnou som nechcela, lebo zas mäso jesť a s baklažánom...,ten nemusím. Tak som si našla na nete recepty a jedlo som pripravila kombináciou receptov a vlastnou fantáziou.
porcie
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
150 g z tvrdej pšenice |
|
250 g čerstvý |
|
130 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
2 PL čerstvá posekaná |
|
1 konzerva(pohár) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
strúhaný na posypanie |
|
Postup
-
1
Základné suroviny na jedlo. Ešte som nevedela, či je to všetko.
-
2
Začnem paradajkovou zmesou: Na panvicu na olivovom oleji speníme nadrobno najkrájanú cibuľu...
-
3
... pridáme na kusky nakrájané pardadajky z konzervy( pohára), dusíme. Postupne ochucujeme rozotretým cesnakom, soľou, korením bazalkou.
-
4
V inej panvici si urobím špenátovo- syrovú plnku do cannellot. Na olivovom oleji sparíme špenátové listy...
-
5
... nastrúhame si ovčí syr.
-
6
Keďže som nemala dosť sviežeho špenátu, tak som pridala aj špenátový pretlak. Ochutila som rozotretým cesnakom. Odstavila som z ohňa, pridala ešte za tepla vajce a zamiešala. Nakoniec som pridala nastrúhaný ovčí syr...
-
7
...plnka je hotová.
-
8
Pripravila som si cannelloni. Vypočítala som si koľko mi ich bude treba. Mne vychádzalo 13 kúskov. Nevarila som, použila som suché.
-
9
Lyžičkou potom plníme cannelloni ...
-
10
Na spodok zapekacej misky dáme mierne z paradajkovej omáčky. Potom naukladáme naplnené cannelloni.
-
11
Zalejem paradajkovou omáčkou.
-
12
Posypem nastrúhaným parmezánom....dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200 stupňov a pečieme asi 50 minút.
-
13
Cannelloni po upečení.
-
14
Teraz si už kľudne možem svoju porciu odrezať...
-
15
...tu je v reze...
-
16
...a ešte raz pekáč s cannellonami.
Diskusia k receptu