Foto: archív Vojtecha Artza
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špargľu očistíme a špičky (vršky) odrežeme a šupky a konce zarestujeme na troške masla s olejom. Podlejeme malým množstvom vývaru a necháme 5 minút povariť a nakoniec scedíme. Hlavičky (špičky) špargle krátko blanšírujeme vo vriacej vode alebo môžeme konfitovať asi 10 minút v oleji. Na masle orestujeme šalotku (ale necháme len zmäknúť), pridáme kúsky špargle, podlejeme vínom a vývarom a necháme variť (tekutinu zvaríme na minimum).
- 2
Pridáme mlieko a creme fraiche a rozmixujeme na hladký krém. Prepeličie vajcia pošírujeme v oleji asi 1-2 minúty a ihneď servírujeme v polievke aj so špičkami pošírovanej (konfitovanej) špargle. Nakoniec môžeme pokvapkať olivovým olejom.
- 3
Náš tip: Ak je krém riedky, môžeme ho jednoducho zahustiť zemiakom alebo dužinou pečeného zemiaku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu