Červená polievka z tekvice Hokaido

dorisa - fotkadorisa, 17. augusta 2011
Červená polievka z tekvice Hokaido
Foto: dorisa

Táto červená polievočka je sýta a zdravá.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (petžlen. vňať)
 čerstvý
 - všetko podĺa chuti




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, mrkvu, tekvicu , cviklu, a chvíľu dusíme.

    Červená polievka z tekvice Hokaido - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme horúcou vodou, aby zelenina bola zakrytá, osolíme. Pridáme nadrobno nastúhaný chren a možeme ochutiť citronovou šťavou ( ja som nie). Pridáme trocha umeoctu (Slaný nálev zo sliviek Umeboshi. Používa sa namiesto klasického octu. Vhodný do polievok, šalátov, zeleninových jedál. Neutralizuje kyslosť a odstraňuje črevné problémy). Dusíme, kým nie je zelenina mäkká.

  3. 3

    Potom polievku rozmixujeme ponorným mixerom.

  4. 4

    Podávame s pažitkou, alebo petržlenovou vňaťou a posypanú slnečnicovými semiačkami. Na vrch možeme nastrúhať chren.

Diskusia k receptu

danculka
Ale si ju vyzdobila,ako chutí,lebo zajtra urobím z tých darovaných:)))))))))))))
dorisa
@danculka , Chutí tak neutrálne, ten chren to trocha zvýrazňuje, farba je od cvikly, mrkvy... možeš si ju ochutiť octom a chrenom, tiež citronovou šťavou. Keď dáš viac chrenu, tak je taká zahrievajúca. Dobrú chuť. Ďakujem za komentár.
sjuz
milujem hokaido, hlavne pečené, ale žiaľ, všetko čo je z tekvice, jem len ja...:(
dorisa
@sjuz , aj u nás je to tak isto, koláč zjedol aj priateľ,ale do dnes nevie, že to bolo z tekvičky (aspoň nám viac zostane:) ).
micanela
Jasne, "milujem" recepty kde nie je nič konkrétne. Cvikla a tekvica - tak aspoň napíšte približne v akom pomere...
dorisa
@micanela , mojka vidíš na obrazku ...čo som použila. Každy dá do polievky inu cviklu, tekvicu, cibulu...je to len o to, mat tam všetky tie suroviny.