Feferónka

Energia 1218 KJ
Kalórie 290,0 kcal14.5%
Sacharidy 1,00 g0.43%
Tuky 27,00 g38.57%
* feferónka - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je feferónka

prazdny

Lesnícky tokáň

Bravčové mäso

Originál receptu aj s krásnou fotkou nájdete tu.

prazdny

Bláznivé koleno

Bravčové mäso

Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...

prazdny

Držky na paprike – maďarský pacalperkelt

Polievky

Držky dobre premyjeme v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme ich v tlakovom hrnci...

prazdny

Halászlé

Polievky

Kapra očistíme od šupín, vyberieme vnútornosti, mlieč a ikry odložíme nabok. Odrežeme rybiu hlavu...

prazdny

Maďarská rybacia polievka

Polievky

Očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu opražíme na masti. Poprášime mletou červenou paprikou, osolíme, pridáme...

prazdny

Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom

Cestoviny

Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...

prazdny

Cestoviny s rukolou a cherry paradajkami

Cestoviny

Cibuľku, cesnak nakrájame nadrobno, pridáme feferónky a opražíme. Pridáme na polovičky nakrájané paradajky a...

prazdny

Piripiri a´la Egi

Bezmäsité jedlá

A zase exotika ako hrom. Pravá mozambická omáčka od priateľa Egiho. Pred rokmi bol prešpurákom...

prazdny

Ajvar

Bezmäsité jedlá

Očistenú cibuľu, papriku, cesnak a paradajku zomelieme na mlynčeku na mäso a dáme variť spolu...

prazdny

Čakankový šalát s ovčím syrom

Bezmäsité jedlá

Estragón zmiešame s nakrájanou feferónkou, olejom, octom a pomarančovou šťavou.

prazdny

Diabolská polievka

Hovädzie mäso

Kosti, kuracie a hovädzie mäso dáme variť do osolenej vody. Pridáme celé čierne korenie a...

prazdny

Zeleninový tanier

Hlavné jedlá

Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...

prazdny

Imam bayildi – plnené baklažány

Bezmäsité jedlá

Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

prazdny

Piyaz – fazuľový šalát

Bezmäsité jedlá

Fazuľu premyjeme a zľahka osušíme. Rajčiny nakrájame na malé kocky, jarnú cibuľku, feferónku a červenú cibuľu na malé...

prazdny

Salašská špecialita – hovädzí guľáš

Hovädzie mäso

Umyté a odblanené hovädzie mäso nakrájame na rovnaké kúsky

prazdny

Štipľavé mäsové rezance

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...

prazdny

Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme...

prazdny

Sirene po šopsky

Bezmäsité jedlá

Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...

prazdny

Pangasius na pytliacky spôsob

Hlavné jedlá

Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...

prazdny

Ostrá polievka s uchovcom

Polievky

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za...

prazdny

Maďarský guláš

Hovädzie mäso

Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....

prazdny

Perkelt zo sumca

Cestoviny

Rybu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezne. Cibuľu nasekáme nadrobno a pancetu nakrájame na kocky.

prazdny

Opité špekáčiky

Bravčové mäso

Špekáčiky ošúpeme a pozdĺžne narežeme asi do dvoch tretín priemeru. Poukladáme ich do hlbšieho pekáča naprieč v 2 radoch, rozrezanou...

prazdny

Azu na tatársky spôsob

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a za...

prazdny

Štipľavé mäsové rezance

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom

prazdny

Diabolské tajomstvo

Bravčové mäso

Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, mierne naklepeme a nakrájame na rezance.

prazdny

Pečené koleno

Bravčové mäso

Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, ...

prazdny

Oheň na jazyku

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na kocky, obalíme v škrobovej múčke, soli, glutasole, vajíčku a opražíme na silnom ohni....

prazdny

Pikantné mäsové závitky

Bravčové mäso

Rezne naklepeme a naplníme plátkom šunky, syra, feferónkou a anglickou slaninou.

prazdny

Diabolská zmes

Bravčové mäso

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.

prazdny

„Sklené“ rezance s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....

prazdny

Nakladaný hermelín

Dezerty

Hermelíny nakrájame na štvrtiny, pokrájame cibuľu, cesnak a bokom v miske zmiešame mleté čierne korenie, čili korenie a...

prazdny

Šalát zo sleďov

Šaláty

Marinované slede nadrobno pokrájame. Majonézu rozmiešame s jogurtom alebo kyslou smotanou, pridáme pokrájanú cibuľu aj...