Feferónka

Energia 1218 KJ
Kalórie 290,0 kcal14.5%
Sacharidy 1,00 g0.43%
Tuky 27,00 g38.57%
* feferónka - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je feferónka

prazdny

Diviačie stehno na horčici

Hlavné jedlá

manžel je polovník a tak varievam aj divinu

prazdny

Vaječný zapekanec

Bravčové mäso

velmi jednoduché, ale o to lepšie na tanieri

prazdny

Fazuľová kapustnica

Bezmäsité jedlá

Recept som vytvorila spojením klasického receptu na kapustnicu a chuti uvariť vegetariánsky variant kapustnice.

prazdny

Zbojnícky guláš

Bravčové mäso

Kocky slaniny popražíme. Keď pustia tuk a zbelejú pridáme posekanú cibuľu a cesnak.

prazdny

Fazuľový vianočný šalát

Bezmäsité jedlá

Fazuľu namočíme a potom uvaríme v osolenej vode. K fazuli pridáme lečo, horčicu, kečup,...

prazdny

Srnčí guláš

Hlavné jedlá

Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na kocky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu.

prazdny

Slonia bomba

Bezmäsité jedlá

Výborný šalátik, vhodný ako predjedlo alebo studená večera, s chlebom, bagetou...

prazdny

Lesnícky tokáň

Bravčové mäso

Originál receptu aj s krásnou fotkou nájdete tu.

prazdny

Bláznivé koleno

Bravčové mäso

Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...

prazdny

Držky na paprike – maďarský pacalperkelt

Polievky

Držky dobre premyjeme v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme ich v tlakovom hrnci...

prazdny

Halászlé

Polievky

Kapra očistíme od šupín, vyberieme vnútornosti, mlieč a ikry odložíme nabok. Odrežeme rybiu hlavu...

prazdny

Maďarská rybacia polievka

Polievky

Očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu opražíme na masti. Poprášime mletou červenou paprikou, osolíme, pridáme...

prazdny

Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom

Cestoviny

Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...

prazdny

Cestoviny s rukolou a cherry paradajkami

Cestoviny

Cibuľku, cesnak nakrájame nadrobno, pridáme feferónky a opražíme. Pridáme na polovičky nakrájané paradajky a...

prazdny

Piripiri a´la Egi

Bezmäsité jedlá

A zase exotika ako hrom. Pravá mozambická omáčka od priateľa Egiho. Pred rokmi bol prešpurákom...

prazdny

Ajvar

Bezmäsité jedlá

Očistenú cibuľu, papriku, cesnak a paradajku zomelieme na mlynčeku na mäso a dáme variť spolu...

prazdny

Čakankový šalát s ovčím syrom

Bezmäsité jedlá

Estragón zmiešame s nakrájanou feferónkou, olejom, octom a pomarančovou šťavou.

prazdny

Diabolská polievka

Hovädzie mäso

Kosti, kuracie a hovädzie mäso dáme variť do osolenej vody. Pridáme celé čierne korenie a...

prazdny

Zeleninový tanier

Hlavné jedlá

Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...

prazdny

Imam bayildi – plnené baklažány

Bezmäsité jedlá

Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

prazdny

Piyaz – fazuľový šalát

Bezmäsité jedlá

Fazuľu premyjeme a zľahka osušíme. Rajčiny nakrájame na malé kocky, jarnú cibuľku, feferónku a červenú cibuľu na malé...

prazdny

Salašská špecialita – hovädzí guľáš

Hovädzie mäso

Umyté a odblanené hovädzie mäso nakrájame na rovnaké kúsky

prazdny

Štipľavé mäsové rezance

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...

prazdny

Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme...

prazdny

Sirene po šopsky

Bezmäsité jedlá

Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...

prazdny

Pangasius na pytliacky spôsob

Hlavné jedlá

Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...

prazdny

Ostrá polievka s uchovcom

Polievky

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za...

prazdny

Maďarský guláš

Hovädzie mäso

Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....

prazdny

Perkelt zo sumca

Cestoviny

Rybu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezne. Cibuľu nasekáme nadrobno a pancetu nakrájame na kocky.

prazdny

Opité špekáčiky

Bravčové mäso

Špekáčiky ošúpeme a pozdĺžne narežeme asi do dvoch tretín priemeru. Poukladáme ich do hlbšieho pekáča naprieč v 2 radoch, rozrezanou...

prazdny

Azu na tatársky spôsob

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a za...

prazdny

Štipľavé mäsové rezance

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom

prazdny

Diabolské tajomstvo

Bravčové mäso

Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, mierne naklepeme a nakrájame na rezance.

prazdny

Pečené koleno

Bravčové mäso

Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, ...

prazdny

Oheň na jazyku

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na kocky, obalíme v škrobovej múčke, soli, glutasole, vajíčku a opražíme na silnom ohni....