Feferónka

Feferónka ako ingrediencia v receptoch:

  • Sirene po šopsky

    Sirene po šopsky

    Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať ako predjedlo, ide o pomerne výdatný pokrm, ktorý je vhodný aj ako obed alebo večera.

  • Recept bez obrázku

    Ostrá polievka s uchovcom

    Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za občasného podlievania vodou.

  • Maďarský guláš

    Maďarský guláš

    Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave.

  • Recept bez obrázku

    Perkelt zo sumca

    Rybu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezne. Cibuľu nasekáme nadrobno a pancetu nakrájame na kocky.

  • Recept bez obrázku

    Opité špekáčiky

    Špekáčiky ošúpeme a pozdĺžne narežeme asi do dvoch tretín priemeru. Poukladáme ich do hlbšieho pekáča naprieč v 2 radoch, rozrezanou stranou nahor.

  • Recept bez obrázku

    Azu na tatársky spôsob

    Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a za stáleho miešania opražíme v rozpálenom tuku.

  • Recept bez obrázku

    Štipľavé mäsové rezance

    Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom

  • Recept bez obrázku

    Diabolské tajomstvo

    Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, mierne naklepeme a nakrájame na rezance.

  • Recept bez obrázku

    Pečené koleno

    Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, francúzskej horčice a roztlačeného cesnaku urobíme kašu. Tú dobre votrieme do narezanej kože a necháme deň odstáť v chladničke.

  • Recept bez obrázku

    Oheň na jazyku

    Mäso pokrájame na kocky, obalíme v škrobovej múčke, soli, glutasole, vajíčku a opražíme na silnom ohni.

  • Recept bez obrázku

    Pikantné mäsové závitky

    Rezne naklepeme a naplníme plátkom šunky, syra, feferónkou a anglickou slaninou.

  • Recept bez obrázku

    Diabolská zmes

    Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.

  • Recept bez obrázku

    „Sklené“ rezance s kuracím mäsom

    Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút.

  • Recept bez obrázku

    Nakladaný hermelín

    Hermelíny nakrájame na štvrtiny, pokrájame cibuľu, cesnak a bokom v miske zmiešame mleté čierne korenie, čili korenie a provensalské korenie.

  • Recept bez obrázku

    Šalát zo sleďov

    Marinované slede nadrobno pokrájame. Majonézu rozmiešame s jogurtom alebo kyslou smotanou, pridáme pokrájanú cibuľu aj s vňaťou a podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist