Tento recept pochádza z kulinárskej dielne Jana z Myjavy. Nie je ničím zvlášny ale dá sa konzumovať bez čakania už po vychladnutí.
Postup
-
1
Deko-Zelko pripravíme skoro podľa návodu tak, že namiesto 1,75 l vody dáme 1,5 l a nálev nesladíme. Špekáčiky olúpeme v strede narežeme tašku, do ktorej vložíme polmesiačik cibule. nakladáme ich do sklenenej nádoby tak, že na každú vrstvu dáme cibuľu bobkový list nové korenie a pol feferónky. Uvarený nálev necháme 10 min. odstáť a precedený nalejeme na špekáčiky. Nádobu uzatvoríme a sterilizujeme 20 min pri 100 stup. C.
- 2
Necháme vychladnúť a môžeme ihneď konzumovať. Po vyčerpaní zásob postup opakujeme. Z nálevu zostane.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu