Utopenci - čerti

janozmyjavy - fotkajanozmyjavy, 16. apríla 2010

Tento recept pochádza z kulinárskej dielne Jana z Myjavy. Nie je ničím zvlášny ale dá sa konzumovať bez čakania už po vychladnutí.

Suroviny

12 ks
4 ks
1 balenie
3 ks




Postup

  1. 1

    Deko-Zelko pripravíme skoro podľa návodu tak, že namiesto 1,75 l vody dáme 1,5 l a nálev nesladíme. Špekáčiky olúpeme v strede narežeme tašku, do ktorej vložíme polmesiačik cibule. nakladáme ich do sklenenej nádoby tak, že na každú vrstvu dáme cibuľu bobkový list nové korenie a pol feferónky. Uvarený nálev necháme 10 min. odstáť a precedený nalejeme na špekáčiky. Nádobu uzatvoríme a sterilizujeme 20 min pri 100 stup. C.

  2. 2

    Necháme vychladnúť a môžeme ihneď konzumovať. Po vyčerpaní zásob postup opakujeme. Z nálevu zostane.

Diskusia k receptu

janozmyjavy
Pre Svaman: Špekáčiky nelúprme, prekrojíme pozdĺžne a priečne ponarezujeme akoro ako hrebeň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia