Recepty, kde je feferónka
Diabolská polievka
Kosti, kuracie a hovädzie mäso dáme variť do osolenej vody. Pridáme celé čierne korenie a...
Zeleninový tanier
Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...
Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme
a osušíme, ale ich nelúpeme.
Piyaz – fazuľový šalát
Fazuľu premyjeme a zľahka
osušíme. Rajčiny nakrájame
na malé kocky, jarnú cibuľku,
feferónku a červenú cibuľu
na malé...
Salašská špecialita – hovädzí guľáš
Umyté a odblanené hovädzie
mäso nakrájame na rovnaké
kúsky
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...
Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou
Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme...
Sirene po šopsky
Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...
Pangasius na pytliacky spôsob
Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...
Ostrá polievka s uchovcom
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za...
Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu
dotmava. Mäso nakrájame
na kocky. Pridáme k cibuli
a prikryté necháme dusiť vo
vlastnej šťave....
Perkelt zo sumca
Rybu očistíme, umyjeme
a nakrájame na rezne. Cibuľu
nasekáme nadrobno a pancetu
nakrájame na kocky.
Opité špekáčiky
Špekáčiky ošúpeme
a pozdĺžne narežeme asi
do dvoch tretín priemeru.
Poukladáme ich do hlbšieho
pekáča naprieč v 2 radoch,
rozrezanou...
Azu na tatársky spôsob
Hovädzie mäso umyjeme,
nakrájame na rezne, ktoré
naklepeme a nakrájame na
hrubšie rezance. Osolíme,
okoreníme a za...
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance,
ktoré opečieme na horúcom
oleji. Osolíme, okoreníme,
pridáme posekanú feferónku
a podlejeme vínom
Diabolské tajomstvo
Mäso umyjeme, nakrájame
na plátky, mierne naklepeme
a nakrájame na rezance.
Pečené koleno
Umyté koleno narežeme
tak, aby na koži vznikli kosoštvorce.
Z trochy čierneho
piva, oleja, cukru, ...
Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky,
obalíme v škrobovej múčke,
soli, glutasole, vajíčku a opražíme
na silnom ohni....
Pikantné mäsové závitky
Rezne naklepeme a naplníme
plátkom šunky, syra,
feferónkou a anglickou slaninou.
Diabolská zmes
Mäso umyjeme, osušíme
a pokrájame na tenké
rezance. Na hlbšej panvici
zohrejeme tuk a mäso
na ňom opražíme.
„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme
a osušíme. Vývar so sójovou
omáčkou privedieme
k varu a mäso v ňom varíme
asi 12 minút....
Nakladaný hermelín
Hermelíny nakrájame na
štvrtiny, pokrájame cibuľu,
cesnak a bokom v miske
zmiešame mleté čierne korenie,
čili korenie a...
Šalát zo sleďov
Marinované slede nadrobno pokrájame. Majonézu rozmiešame s jogurtom alebo kyslou smotanou, pridáme pokrájanú cibuľu aj...
Diabolská polievka
Kosti, kuracie a hovädzie mäso dáme variť do osolenej vody. Pridáme celé čierne korenie a...
Zeleninový tanier
Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...
Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.
Piyaz – fazuľový šalát
Fazuľu premyjeme a zľahka osušíme. Rajčiny nakrájame na malé kocky, jarnú cibuľku, feferónku a červenú cibuľu na malé...
Salašská špecialita – hovädzí guľáš
Umyté a odblanené hovädzie mäso nakrájame na rovnaké kúsky
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...
Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou
Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme...
Sirene po šopsky
Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...
Pangasius na pytliacky spôsob
Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...
Ostrá polievka s uchovcom
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za...
Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....
Perkelt zo sumca
Rybu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezne. Cibuľu nasekáme nadrobno a pancetu nakrájame na kocky.
Opité špekáčiky
Špekáčiky ošúpeme a pozdĺžne narežeme asi do dvoch tretín priemeru. Poukladáme ich do hlbšieho pekáča naprieč v 2 radoch, rozrezanou...
Azu na tatársky spôsob
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a za...
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom
Diabolské tajomstvo
Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, mierne naklepeme a nakrájame na rezance.
Pečené koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, ...
Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky, obalíme v škrobovej múčke, soli, glutasole, vajíčku a opražíme na silnom ohni....
Pikantné mäsové závitky
Rezne naklepeme a naplníme plátkom šunky, syra, feferónkou a anglickou slaninou.
Diabolská zmes
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.
„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....
Nakladaný hermelín
Hermelíny nakrájame na štvrtiny, pokrájame cibuľu, cesnak a bokom v miske zmiešame mleté čierne korenie, čili korenie a...
Šalát zo sleďov
Marinované slede nadrobno pokrájame. Majonézu rozmiešame s jogurtom alebo kyslou smotanou, pridáme pokrájanú cibuľu aj...