Ajvar

redakcia - fotkaredakcia, 22. septembra 2009
20 minút
príprava
100 minút
na 100 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
1 hlávka
1 ks
2 PL
1 PL
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu, papriku, cesnak a paradajku zomelieme na mlynčeku na mäso a dáme variť spolu s cukrom, soľou, octom a olejom. Pre pikantnejšiu chuť môžeme pridať feferón. Varíme asi 1–1,5 hodiny.

  2. 2

    Horúcou zmesou plníme poháre, ktoré potom uzatvoríme a sterilizujeme asi 10 minút pri teplote 100 stupňov Celzia.

  3. 3

    Poháre potom necháme vychladnúť vo vode, v ktorej sme ich sterilizovali.

Diskusia k receptu

Vymazať
jarco
Najmä ku grilovanému mäsu, ale v podstate k čomukoľvek. Lepšia a zdravšia alternatíva kečupu, horčice, majonézy...
Vymazať
jozka2
mas pravdu Jarco,kecup sa tomu nevyrovna,ja ju nerobim,kupujem v litvinskom obchode,prvy krat som ju jedla domacu,ktoru robila jedna madarska rodina vari sa to 6 hodin vo velkom kotly/podla mnozstva/,tu sa pise paradajka-paradajka by mala byt olupana,oni do tohoto kotla sparene hor.vodou lupali,tam ide asi az okolo 80% papriky ostatok su paradajky a ostatne pochutiny,je to mnamka.
Vymazať
jozka2
Vdaka redakcii si ju mozem urobyt doma,je to zmenseny recept.Mam rada recepty od redakcie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia