Feferónka

Feferónka ako ingrediencia v receptoch:

  • Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive (fotorecept)

    Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive (fotorecept)

    Potrebovala som rýchlo a veľa navariť, aby som zasýtila väčší počet chlapov. Tak som vytiahla tento starý recept, ktorý som vylepšila fazuľou.

  • Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska (videorecept)

    Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska (videorecept)

    Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným ohňom. Grilovanie má v bývalej Juhoslávii špeciálne postavenie a siaha až do roku 1860, kedy sa práve čevapčiči začalo šíriť...

  • Ovarová polievka s krúpami (fotorecept)

    Ovarová polievka s krúpami (fotorecept)

    Išiel som robiť bravčové koleno na kapuste a potreboval som ovar. Ako tradičné som ho urobil dosť, tak aj polievka ešte z neho vyšla.

  • Játra na cibulce a chilli jako minutka (fotorecept)

    Játra na cibulce a chilli jako minutka (fotorecept)

    Tak než jsem se dostal k tomuto receptu, tak se tu objevil podobný recept na cikánská játra s trhanými těstovinami. Je podobný, ale můj je z vepřových jater a nedělal jsem jej jako kopii. Jen...

  • Ostrokyslá polievka trochu inak

    Ostrokyslá polievka trochu inak

    Trochu som surfoval po nete a nakoniec som sa pokúsil navariť čínsku špecialitu ostrokyslú polievku. Je to na pohľad jednoduchá polievka ale v skutočnosti treba zohnať suroviny a mať odvahu skúšať nové recepty. Výsledok bol prekvapujúci.

  • Cuketové závitky so zeleninovou ryžou

    Cuketové závitky so zeleninovou ryžou

    Cuketu umyjeme, nakrájame na 4 mm plátky. Odrezky a malé plátky (asi 120 g) nakrájame na malé kocky. Ryžu varíme asi 20 minút vo vriacej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu a cesnak očistíme a najemno nasekáme. Papriku a...

  • Grilovaný baklažán s paradajkami a olivami
  • Jelení guláš a žemlové knedle (fotorecept)

    Jelení guláš a žemlové knedle (fotorecept)

    Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, maso a zpudka opečeme. Pak přidáme papriku a ostatní koření a chvilku restujeme za stálého míchání, ale pozor, aby se paprika nepřichytila a nezhořkla.

  • Pikantná polievka z kapra (fotorecept)

    Pikantná polievka z kapra (fotorecept)

    Papriku a paradajky nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu posekáme nadrobno.

  • Ázijské cestoviny s ryžou (fotorecept)

    Ázijské cestoviny s ryžou (fotorecept)

    Naozaj chutili, tak skúste...

  • Nakladaný hermelín à la Števko

    Nakladaný hermelín à la Števko

    Pripravíme si cesnakovú pastu, ktorú natrieme medzi prekrojené syry. Zmiešame soľ, rascu, papriku, oregano, petržlen s prelisovaným cesnakom a olejom. Natrieme to medzi nakrájané syry. Prekrojíme na polovice, záleží aj...

  • Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept)

    Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept)

    Starkej recept, ktorý robila pre starkého. Vždy si ho predstavím, ako pri tomto jedle slastne mrnčal a zajedal to krajcom chleba.

  • Domáca kôprová (fotorecept)

    Domáca kôprová (fotorecept)

    Išiel som robiť klasickú zelenú fazuľkovú kôprovú omáčku. Vždy robím len z čerstvej fazuľky. Kúpil som krásny zväzok čerstvého kôpru aj s korienkami (Ázijci používajú aj tie, majú väčšiu arómu), ale cena fazuľky ma vystrela....

  • Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou (fotorecept)
  • Recept bez obrázku

    Hríbová nátierka

    Milí Varecháči, vopred sa ospravedlňujem ak už takýto recept na Vareche niekto uviedol, ale som chorá a aby som nečinne len tak trávila čas, tak si chcem prepísať recepty z papierikov, aby som ich nestratila,...

  • Buřtguláš s cuketou (fotorecept)

    Buřtguláš s cuketou (fotorecept)

    Tak jsem zkusil zase něco jiného a protože se to dalo sníst a žijeme, tak to zkusím dát dále. Máme super souseda, který se stará a ví, že ještě toho moc na zahradě nemáme, ...

  • Plnený parmezánový košíček

    Plnený parmezánový košíček

    Na suchú teflonovú alebo keramickú panvicu s priemerom cca 20 cm nasypať po celej ploche strúhaný parmazán v tenkej vrstve. Nechať piect cca 3 min. , pokiaľ sa neurobí jemná placička, tú potom otočiť a opiecť...

  • Zapekaný ježkový baklažán

    Zapekaný ježkový baklažán

    Baklažán narežeš na kolieska, ale nedorežeš až do konca, čiže ti zostane spodok v celku - taký hrebeň.

  • Divinová terina s marinovanými feferónkami

    Divinová terina s marinovanými feferónkami

    Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu opražíme, pridáme nakrájané mäso, soľ, korenie, tymian, bobkový list a zalejeme červeným vínom. Dusíme 60 minút...

  • Pikantné bryndzové sushi rolky

    Pikantné bryndzové sushi rolky

    Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku: Aj Bratislava už má svoju sushi rolku



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist