Ostrá polievka s uchovcom

redakcia - fotkaredakcia, 26. júla 2009

Suroviny

1 ks
2-3 strúčiky
2-3 ks
1-3 ks
125 ml
200-300 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za občasného podlievania vodou.

  2. 2

    Medzitým si očistíme zemiaky a koreňovú zeleninu a pokrájané dáme variť spolu s rozmrvenými feferónkami a bobkovým listom. Keď sú huby podusené, pridáme k nim nadrobno posekaný cesnak a vlejeme ich k zemiakom.

  3. 3

    Do rôsolu pridáme smotanu a múku, rozhabarkujeme a keď sú zemiaky mäkké, vlejeme všetko do hrnca a necháme prevrieť.

  4. 4

    Nakoniec pridáme za stáleho miešania rozmiešané vajce, keď sa zrazí, polievku odstavíme. Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia