Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme červenú mletú papriku, rascu a soľ. Udusíme domäkka, podľa potreby podlejeme ešte vývarom. Po udusení mäso odložíme na teplé miesto.
- 2
Do vzniknutého výpeku dáme slivkový lekvár a uvedené koreniny. Všetko spolu prevaríme, pred dokončením pridáme kyslú smotanu a potom precedíme. Omáčka musí mať hustejšiu konzistenciu. Je možné ju zahustiť múkou, ale vhodnejšie je ideálnu hustotu dosiahnuť odparením časti vody.
- 3
Na uvarené cestoviny upravíme udusené kuracie mäso, prelejeme slivkovou omáčkou a posypeme syrom. Ako ozdobu použijeme čerstvé slivky, prípadne iné ovocie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu