Perkelt zo sumca

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009

Suroviny

1 kg
300 g
3 strúčiky
1 PL
1 KL
100 g
1 KL
2 PL
250 g
300 g
50-100 ml
2 kl
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezne. Cibuľu nasekáme nadrobno a pancetu nakrájame na kocky.

  2. 2

    Na zohriatom oleji opečieme pancetu a vyberieme ju. Na rovnaký tuk pridáme cibuľu, krátko ju opečieme a potom nádobu zložíme zo sporáka.

  3. 3

    Pridáme červenú sladkú a štipľavú mletú papriku, zalejeme 100 ml vody a nádobu dáme znovu na sporák.

  4. 4

    Po cibuli rozložíme rybu, posypeme vegetou a zalejeme horúcou vodou, aby prekryla rybu. Potom pridáme ostrú feferónku, nasekaný cesnak a varíme na miernom ohni 25 – 30 minút.

  5. 5

    Ako prílohu podávame scedenú cestovinu, uvarenú v slanej vode: v širšej panvici rozpustíme maslo, pridáme smotanu a scedenú cestovinu.

  6. 6

    Posypeme vegetou, dobre premiešame a krátko povaríme. Čerstvý kravský syr dobre scedíme, zamiešame s horúcou cestovinou a posypeme kúskami opekanej pancety.

Diskusia k receptu


Jeden komentár