Postup
-
1
Rybu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezne. Cibuľu nasekáme nadrobno a pancetu nakrájame na kocky.
- 2
Na zohriatom oleji opečieme pancetu a vyberieme ju. Na rovnaký tuk pridáme cibuľu, krátko ju opečieme a potom nádobu zložíme zo sporáka.
- 3
Pridáme červenú sladkú a štipľavú mletú papriku, zalejeme 100 ml vody a nádobu dáme znovu na sporák.
- 4
Po cibuli rozložíme rybu, posypeme vegetou a zalejeme horúcou vodou, aby prekryla rybu. Potom pridáme ostrú feferónku, nasekaný cesnak a varíme na miernom ohni 25 – 30 minút.
- 5
Ako prílohu podávame scedenú cestovinu, uvarenú v slanej vode: v širšej panvici rozpustíme maslo, pridáme smotanu a scedenú cestovinu.
- 6
Posypeme vegetou, dobre premiešame a krátko povaríme. Čerstvý kravský syr dobre scedíme, zamiešame s horúcou cestovinou a posypeme kúskami opekanej pancety.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu