Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom
Foto: dora
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože následne pridáme mleté mäso, bylinky, soľ; občas premiešame. Necháme pražiť asi 10 - 15min. Zalejeme 1 a pol balením paradajkového pretlaku a necháme variť ešte asi 15 – 20min.
- 2
Dáme variť cestoviny. Treba rátať s tým, že vzhľadom na ich veľkosť sa budú variť dlhšie ako bežné druhy. Zároveň ich však neuvaríme úplne domäkka pretože ich budeme ešte zapekať.
- 3
Uvarené mušle plníme mäsovou omáčkou a ukladáme do hlbšej zapekacej misy. Obložíme čerstvými lístkami bazalky, a zalejeme zvyšnou polkou paradajkového pretlaku, ktorý sme si odložili; prázdny obal ešte vypláchneme vodou a zalejeme. Posypeme parmezánom a dáme zapiecť pri 180 stupňoch asi 20min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
škoda že Conchiglioni nedostať bežne na SVK a človek všetko dobré a kvalitné musí kupovať v zahraničí