Slonia bomba

58vlasta - bez fotky58vlasta, 28. novembra 2009

Výborný šalátik, vhodný ako predjedlo alebo studená večera, s chlebom, bagetou...

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

140 g
1 lyžica
3 lyžice
1 lyžica
1 lyžica
1/2 kg
2 ks
4 ks
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Pretlak, olej, horčicu, ocot a vorčester zmiešame v hrnci a zahrejeme na sporáku. Nevaríme. Potom necháme vychladnúť.

  2. 2

    Ostatné ingrediencie primerane nakrájame, pridáme majonézu a vychladenú zmes a dobre premiešame.

Diskusia k receptu

zemo
Treba pozrieť doľava, také to zelené pod worčestorvou omáčkou sa nazývajú ostatné ingrediencie. Začínajú sa mäkkou salámou a končia sa feferenkou. Ale ja mám inú výhradu, čo mi nedovolí dnes zaspať. Aká má byť feferónka? Guľatá alebo na piaď podlhovastá? Červená alebo zelená? Toť môj problém hodný Hamleta s lebkou!
58vlasta
No, ľaľa, ja dávam väčšinou sterilizovanú v sladkokyslom náleve, aká sa mi napichne na vidličku, lebo tie mám v chladničke stále. Keď sa hanbí, je aj červená...A mne sa podarilo dnes po obede zaspať, čo už dávno nie. Ešte som neprebudená... Dušanovi - recept mám ešte z onej doby, názov - bomba - je veru zavádzajúci, ale ja som ho nevymyslela...
zemo
Nuž, odľahlo mi, môžem sa po vyriešení záhady s feferónkou opäť venovať iba záchrane sveta:)
hefi
Poznám tento recept, je výborný a my ho voláme "Slonie žrádlo". Namiesto fefky dávam chilli papričku bez jadierok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia