Nakladané olomoucké tvarôžky

janozmyjavy - fotkajanozmyjavy, 16. apríla 2010

Predpis pochádza z kulinárskej dielne Jana z Myjavy

30 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
0,5  dcl
2 dcl
1 ks
1 lyžička
1 mokka lyžička
1 strúčik
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Do zaváracieho pohára nalejeme olej (čím kvalitnejší, tým lepšie), pridáme mletú papriku, vegetu a popučené zelené korenie. Môžeme pridať trochu nálevu zo zeleného korenia. Zahrejeme vo vodnom kúpeli za stáleho miešania, pokiaľ sa nám paprika v oleji nerozpustí. Olomoucké tvarôžky nakrájané na kocky, feferónku na pásiky suché (zliate) lečo striedavo prekladáme do teplého oleja. Nakoniec dolejeme po vrchnú vrstvu zbytkom šťavy z leča. Pohár uzatvoríme dobre pretrasieme a necháme do druhého dňa v teple odstáť.

  2. 2

    Táto pochúťka trochu stratí z výraznej vône olomouckých tvarôžkov, veľmi dobre chutí maslovým chlebíkom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia