Predpis pochádza z kulinárskej dielne Jana z Myjavy
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do zaváracieho pohára nalejeme olej (čím kvalitnejší, tým lepšie), pridáme mletú papriku, vegetu a popučené zelené korenie. Môžeme pridať trochu nálevu zo zeleného korenia. Zahrejeme vo vodnom kúpeli za stáleho miešania, pokiaľ sa nám paprika v oleji nerozpustí. Olomoucké tvarôžky nakrájané na kocky, feferónku na pásiky suché (zliate) lečo striedavo prekladáme do teplého oleja. Nakoniec dolejeme po vrchnú vrstvu zbytkom šťavy z leča. Pohár uzatvoríme dobre pretrasieme a necháme do druhého dňa v teple odstáť.
- 2
Táto pochúťka trochu stratí z výraznej vône olomouckých tvarôžkov, veľmi dobre chutí maslovým chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu