Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapra očistíme od šupín, vyberieme vnútornosti, mlieč a ikry odložíme nabok. Odrežeme rybiu hlavu a chvost. Ostrým nožom odkrojíme rybie mäso a narežeme ho. Filetované mäso kapra nakrájame na rovnomerné kocky, osolíme, opatrne zamiešame so štipkou paradajkového pretlaku, posypemetrochou mletej papriky a odložíme do chladničky.
- 2
Rybiu hlavu, chvost a zvyšné kusy trupu vložíme do nehrdzavejúcej nádoby, pridáme nakrájanú cibuľu, na kruhy pokrájanú papriku, paradajku a feferónku podľa chuti. Zalejeme studenou vodou a na otvorenom ohni začneme variť. Predtým, ako halászlé začne vrieť, pridáme mletú papriku, soľ a na silnom ohni necháme vrieť 15 – 20 minút. Po varení scedíme šťavu.
- 3
Prichystané kocky rybieho mäsa, ikry a mlieče vložíme do už uvarenej šťavy a na otvorenom ohni varíme 15 – 20 minút a hneď podávame. Halászlé môžeme pripraviť aj z viacerých druhov rýb ( napr. sumca, šťuky, dokonca aj z pleskáča). V niektorých regiónoch pridávajú do halászlé aj rezance.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
halászlé osobne nemusím, ale rybaciu polievku milujem.
Halászlé príliš bazíruje na štipľavosti.
K tomu cerstvy chlebik pohodicka.( A definitivne z viacej ryb)