Opité špekáčiky

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

8-10 ks
3 ks
4 ks
300-400 ml
1 pl

Postup

  1. 1

    Špekáčiky ošúpeme a pozdĺžne narežeme asi do dvoch tretín priemeru. Poukladáme ich do hlbšieho pekáča naprieč v 2 radoch, rozrezanou stranou nahor.

  2. 2

    Feferónky rozrežeme na polovice a očistenú cibuľu nakrájame na hrubšie polmesiačiky. Do každého rezu vložíme polovicu feferónky a polmesiačik cibule.

  3. 3

    Z čierneho piva, kečupu a sójovej omáčky urobíme nálev, ktorým špekáčiky zalejeme asi do polovice výšky. Dáme piecť odkryté do rúry asi na 20 minút.

  4. 4

    Podávame s čerstvým chlebom, prípadne kapiou či čalamádou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha