Recept som vytvorila spojením klasického receptu na kapustnicu a chuti uvariť vegetariánsky variant kapustnice.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
1/4 litra fazule namočiť cez noc do studenej vody.
- 2
Do kuchty dať 5 PL oleja, osmažiť 3 nakrájené cibule s 1 ČL soli do zlatova, pridať pretlačený cesnak, strúhanú mrkvu, petržlenovú vňať, bobkový list, nové korenie, feferónku a veľmi krátko osmažiť spolu s cibuľkou. Do základu pridať precedenú fazuľu a zaliať 1 litrom vody. Nechať zovrieť, pridať pokrájané zemiaky a pol litra kyslej kapusty spolu s kapustovou šťavou. Zavrieť kuchtu a variť 15 minút. Po otvorení kuchty dochutiť červenou paprikou.
- 3
Do horúcej kapustnice zavarte domáce široké rezance a nechajte postáť. 2. varianta: Miesto vody zalejte fazuľový základ rajčinovým pretlakom, pridajte všetky ostatné prísady, škoricu a kari. Podávajte s cesnakovou hriankou alebo rezancami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu