Demi glace

Recepty, kde je demi glace

Mufloní chrbát v amarantových pukancoch

Hlavné jedlá

Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich...

Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú

Hlavné jedlá

Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl...

Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou

Hlavné jedlá

Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme...

Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.

Hlavné jedlá

Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...

Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou

Hlavné jedlá

Kačicu umyjeme a deň vopred nasolíme a okoreníme majoránom. Na druhý deň naplníme očisteným pomarančom a pečieme asi 2...

Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou

Hovädzie mäso

Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú...

Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke

Hlavné jedlá

Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje...

Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní

Hlavné jedlá

Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a...

Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

Večera

Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, ...

Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

Hlavné jedlá

Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...

Jelenie stehno s mandľovým papierom

Večera

Jelenie stehno osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou demi glace, pridáme...

Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou

Hlavné jedlá

Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak,...

Králičia roláda s pečeňovou paštétou

Hlavné jedlá

Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....

Grilovaná panenka so šípkovou omáčkou

Bravčové mäso

Očistené mäso (200 g na porciu), pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom grile...

Panenka sous vide s karotkovými rezancami

Bravčové mäso

Vtip a nápad, ale najmä chuť a harmónia. Aj prvoaprílové jedlá treba poctivo pripraviť.

Morčacie stehno s pomarančovou omáčkou a pečenými jabĺčkami

Hlavné jedlá

Ďalší z mojich vydarených experimentov, mix vôní, ktoré sa dokonale spojili a vytvorili ešte lahodnejšiu...

Kachní prsa se šalotkami a brusinkovou omáčkou

Hlavné jedlá

Tohle je opravdu velká dobrota. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot. cz/

Na víne pečený králik v horčicovo-tymiánovej marináde s opekanými zemiakmi s rozmarínom a citrónom

Hlavné jedlá

Vlastný recept, ktorý vznikol, pretože som nenašiel žiaden skutočne zaujímavý recept na králika, ktorý...

Panenka na maslovom zemiaku s julienne zeleninou

Bravčové mäso

V šupke uvaríme zemiaky, ktoré necháme vychladnúť, očistíme a po dĺžke orežeme z oboch strán,...

Toasty s pečeňovým ragú

Kuracie mäso

Srdcia a pečeň očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku opečieme na masle a pridáme vnútornosti a...

Jahňacia kotletka na zelenine

Hlavné jedlá

Odležané a umyté jahňacie kotletky osolíme, okoreníme a potrieme časťou cesnaku. Opečieme po oboch stranách...

Jahňacie lýtko s gaštanovým fášom

Hlavné jedlá

Jahňacie lýtka umyjeme, očistíme a vykostíme v kuse, aby bol plát mäsa v celku.

Jelení chrbát s dubákovo– divinovými guľôčkami

Hlavné jedlá

Mäso umyjeme, očistíme a namarinujeme soľou, korením, borievkou, tymianom a olejom. Po...

Koňakové pečienky v zemiakovej placke

Kuracie mäso

Očistené zemiaky postrúhame najemno spolu s cesnakom, pridáme vajcia, múku, majorán, osolíme a...

Ragú s cuketou a baklažánom

Hlavné jedlá

Morčacie stehno narežeme na tenké plátky a prudko opečieme.

Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou

Hovädzie mäso

Steak restujeme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme calvadosom (počkáme, kým plameň dohorí). Osolíme,...

Jahňací hrebienok s whisky dresingom

Hlavné jedlá

Jahňací hrebienok osolíme a okreníme, a v celku opekáme asi tri minúty zo všetkých strán, ...