Demi glace

Recepty, kde je demi glace

prazdny

Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou

Bravčové mäso

Mäso odblaníme, narežeme na pekné valčeky. Osolíme, okoreníme nahrubo mletým korením, jemne natrieme roztlačeným...

prazdny

Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou

Bravčové mäso

Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2...

prazdny

Hovädzí steak so zemiakmi v popole a s tymianovou omáčkou

Hovädzie mäso

Hovädziu sviečkovicu umyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájame na steaky.

prazdny

Kačacie prsia s restovanou tekvicou so špenátom a so zázvorovou omáčkou

Hlavné jedlá

Kačacie prsia umyjeme a osušíme. Kožu narežeme do mriežky, osolíme a prsia grilujeme kožou dole asi...

prazdny

Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva

Hovädzie mäso

Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu....

prazdny

Pomaly pečený bravčový bôčik so strukovinami

Bravčové mäso

Očistený nakrájaný bôčik osolíme, okoreníme a spolu s maslom a bylinkami pomaly pečieme v rúre pri...

prazdny

Teľací sirloin na jablkovo-lieskovcovej omáčke

Hlavné jedlá

Pri izbovej teplote odležaný teľací steak osolíme, okoreníme, potrieme olejom a grilujeme na požadovaný stupeň prepečenia....

prazdny

Pappardelle s tekvicou a mäsovými guľkami na víne

Hovädzie mäso

Mleté mäso, vajce, soľ, majorán, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a na...

prazdny

Steak zo sviečkovice s gratinovanými zemiakmi

Hovädzie mäso

Gratinované zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na jemné plátky a dáme do pekáča. Na oleji orestujeme pokrájanú...

prazdny

Mufloní chrbát v amarantových pukancoch

Hlavné jedlá

Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich...

prazdny

Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú

Hlavné jedlá

Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl...

prazdny

Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou

Hlavné jedlá

Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme...

prazdny

Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.

Hlavné jedlá

Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...

prazdny

Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou

Hlavné jedlá

Kačicu umyjeme a deň vopred nasolíme a okoreníme majoránom. Na druhý deň naplníme očisteným pomarančom a pečieme asi 2...

prazdny

Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou

Hovädzie mäso

Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú...

prazdny

Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke

Hlavné jedlá

Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje...

prazdny

Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní

Hlavné jedlá

Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a...