Konfitovaná hovädzia slabina s mrkvovým pyré
Patrik Stupňan
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 6. decembra 2021
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 6. decembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Hovädziu slabinu očistíme od mastných blán, nakrájame, osolíme, okoreníme. Takto pripravené mäso dáme na pekáč a zalejeme omáčkou demi glace. Vložíme do rúry a konfitujeme pri 80 stupňoch 48 hodín.
- 2
Hotové mäso vyberieme, šťavu scedíme a necháme zovrieť. Zredukujeme varom a pridáme na zjemnenie maslo.
- 3
Do hrnca dáme olej a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu dozlatista. Potom pridáme nakrájanú mrkvu a tiež ju opražíme. Opraženú mrkvu zalejeme džúsom a varíme domäkka. Keď je mrkva mäkká, dáme ju do mixéra a rozmixujeme dohladka. Pridáme maslo a dochutíme soľou. Mäso servírujeme so šťavou a s pyré.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu