Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou fotorecept
Šuhajíci pri panvici, 7. mája 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Mäso odblaníme, narežeme na pekné valčeky. Osolíme, okoreníme nahrubo mletým korením, jemne natrieme roztlačeným cesnakom a lístkami tymianu. Panenku dôkladne zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na 2 hodiny do rúry vyhriatej na 65 stupňov.
- 2
Mäso vyberieme, odstránime fóliu a opečieme na panvici z každej strany na olivovom oleji. Opečenú panenku dáme mimo panvice do tepla odpočívať.
- 3
Do tej istej panvice dáme omáčku demi glace, prípadne môžeme priliať aj víno, necháme prevrieť a do vypnutej omáčky vmiešame studené maslo.
- 4
Semienka opražíme na suchej panvici, rozmixujeme alebo nasekáme na jemno, v tejto zmesi obalíme mäso a naporciujeme.
- 5
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Uvarené zemiaky scedíme.
- 6
V hlbšej panvici opražíme nakrájanú slaninu s cibuľou, osolíme, okoreníme. Pridáme maslo a primiešame bryndzu, prehrejeme. Pridáme zemiaky, nasekanú pažítku a premiešame.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu