Mäsové guľky
Mäsové guľky

Pappardelle s tekvicou a mäsovými guľkami na víne

Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 10. októbra 2020
Pappardelle s tekvicou a mäsovými guľkami na víne
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

320 g
400 g mleté
100 g
50 g
1 ks
100 g
400 g
200 g
30 g
30 g
200 ml
200 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäso, vajce, soľ, majorán, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a na kocky nakrájanú cibuľu vymiešame. Vytvoríme malé mäsové guľky a necháme ich odležať pri izbovej teplote.

  2. 2

    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a tekvicu pokrájanú na kocky, podlejeme vodou a uvaríme do mäkka. Zlejeme prebytočnú vodu, pridáme smotanu, mleté biele korenie a zmixujeme na hladké pyré. Nakoniec vmiešame maslo.

  3. 3

    Na veľkú panvicu nalejeme olivový olej, prudko opečieme mäsové guľky a cesnak. Posypeme cukrom, chvíľu necháme ešte opiecť a zalejeme vínom. Keď sa víno zredukuje na polovicu, pridáme omáčku demi glace a necháme prevrieť.

  4. 4

    Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody. Scedíme a zmiešame s tekvicovým pyré. Na cestoviny servírujeme mäsové guľky s vínovou omáčkou a podávame.

Diskusia k receptu


Jeden komentár