Pappardelle s tekvicou a mäsovými guľkami na víne
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 10. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Postup
-
1
Mleté mäso, vajce, soľ, majorán, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a na kocky nakrájanú cibuľu vymiešame. Vytvoríme malé mäsové guľky a necháme ich odležať pri izbovej teplote.
- 2
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a tekvicu pokrájanú na kocky, podlejeme vodou a uvaríme do mäkka. Zlejeme prebytočnú vodu, pridáme smotanu, mleté biele korenie a zmixujeme na hladké pyré. Nakoniec vmiešame maslo.
- 3
Na veľkú panvicu nalejeme olivový olej, prudko opečieme mäsové guľky a cesnak. Posypeme cukrom, chvíľu necháme ešte opiecť a zalejeme vínom. Keď sa víno zredukuje na polovicu, pridáme omáčku demi glace a necháme prevrieť.
- 4
Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody. Scedíme a zmiešame s tekvicovým pyré. Na cestoviny servírujeme mäsové guľky s vínovou omáčkou a podávame.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu