Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Hovädzia sviečkovica s grilovanou zeleninou

Patrik Stupňan
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. mája 2022
Hovädzia sviečkovica s grilovanou zeleninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 60 °C

Suroviny

1400 g
200 g
200 g
150 g
200 g
200 g
100 g
100 g
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädziu sviečkovicu očistíme, nasolíme, okoreníme a nakrájame na steaky. Dáme do uzatvorenej nádoby, pridáme maslo a pripravujeme v rúre pri 60 stupňoch 40 minút. Prípadne dáme do vákuovacieho vrecka a pripravujeme sous vide taký istý čas.

  2. 2

    Medzitým nakrájame zeleninu na väčšie kusy. Pred dohotovením steaku dáme na panvicu olej, zeleninu a ugrilujeme ju domäkka.

  3. 3

    Steak vyberieme, opečieme na panvici z každej strany, pridáme ešte trošku masla a tymian a necháme oddýchnuť 5 minút. Servírujeme so zeleninou a omáčkou demi glace.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pre koho je ten recept? Asi nie pre Varecháčov, či obyčajných ľudí....ináč, zaujímalo by ma, koľko mohlo to mäso stáť, predsa len, 1400 g sviečkovice, iste pravej......