Hovädzia sviečkovica s grilovanou zeleninou
Patrik Stupňan
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. mája 2022
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. mája 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 60 °C
na 60 °C
Postup
-
1
Hovädziu sviečkovicu očistíme, nasolíme, okoreníme a nakrájame na steaky. Dáme do uzatvorenej nádoby, pridáme maslo a pripravujeme v rúre pri 60 stupňoch 40 minút. Prípadne dáme do vákuovacieho vrecka a pripravujeme sous vide taký istý čas.
- 2
Medzitým nakrájame zeleninu na väčšie kusy. Pred dohotovením steaku dáme na panvicu olej, zeleninu a ugrilujeme ju domäkka.
- 3
Steak vyberieme, opečieme na panvici z každej strany, pridáme ešte trošku masla a tymian a necháme oddýchnuť 5 minút. Servírujeme so zeleninou a omáčkou demi glace.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zdravim vas! ;)