Kačacie stehná s červenou kapustou
šéfkuchár Hotela pod Lipou v Modre–Harmónii, 21. novembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Suroviny
4 ks |
|
20 g |
|
10 g |
|
500 g |
|
|
|
Kapusta: | |
1 kg |
|
100 g |
|
2 ks |
|
200 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
100 g |
|
40 ml |
|
|
|
Omáčka: | |
150 ml |
|
2 hviezdičky |
|
1 g |
|
1-2 ks |
|
1 g |
|
50 g |
|
150 ml |
|
|
Postup
-
1
Nasolené kačacie stehná zalejeme kačacím tukom tak, aby boli úplne ponorené. Pridáme cesnak a tymian a dáme konfitovať do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Konfitujeme 3–4 hodiny, mäso sa musí oddeľovať od kosti.
- 2
Stehná vytiahneme z tuku, osušíme a potom len opečieme na panvici alebo v rúre. V rúre pečieme 10 minút pri 180 stupňoch.
- 3
Urobíme malinové pyré z malín a cukru, povaríme, prepasírujeme. Na kačacom tuku speníme cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu, dochutíme cukrom, soľou, červeným octom a dusíme domäkka. Keď je kapusta mäkká, primiešame malinové pyré.
- 4
Omáčku demi glace spojíme so smotanou, pridáme koreniny, soľ a prevaríme. Precedíme a dochutíme soľou. (Omáčka demi glace je kuchármi hojne používaná omáčka, ktorá sa pripravuje z opečených hovädzích kostí a zo zeleniny. Je to niekoľko hodín varený vývar, ktorý sa potom ešte zredukuje. Dá sa urobiť aj do zásoby a zmraziť.)
Tiež kačacie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu