Konfitované kačacie stehná
Konfitované kačacie stehná

Kačacie stehná s červenou kapustou

Marcel Bugaj
šéfkuchár Hotela pod Lipou v Modre–Harmónii, 21. novembra 2021
Kačacie stehná s červenou kapustou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

4 ks
20 g
10 g
500 g
Kapusta:
1 kg
100 g
2 ks
200 g (čerstvé alebo mrazené)
100 g
40 ml
Omáčka:
150 ml
2 hviezdičky
1 g
1-2 ks
1 g
50 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Nasolené kačacie stehná zalejeme kačacím tukom tak, aby boli úplne ponorené. Pridáme cesnak a tymian a dáme konfitovať do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Konfitujeme 3–4 hodiny, mäso sa musí oddeľovať od kosti.

  2. 2

    Stehná vytiahneme z tuku, osušíme a potom len opečieme na panvici alebo v rúre. V rúre pečieme 10 minút pri 180 stupňoch.

  3. 3

    Urobíme malinové pyré z malín a cukru, povaríme, prepasírujeme. Na kačacom tuku speníme cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu, dochutíme cukrom, soľou, červeným octom a dusíme domäkka. Keď je kapusta mäkká, primiešame malinové pyré.

  4. 4

    Omáčku demi glace spojíme so smotanou, pridáme koreniny, soľ a prevaríme. Precedíme a dochutíme soľou. (Omáčka demi glace je kuchármi hojne používaná omáčka, ktorá sa pripravuje z opečených hovädzích kostí a zo zeleniny. Je to niekoľko hodín varený vývar, ktorý sa potom ešte zredukuje. Dá sa urobiť aj do zásoby a zmraziť.)

Diskusia k receptu

evanaaa
Vidím to stehno, vidím aj lokše, ktoré sa v recepte nikde nespomínajú, a hľadám na tanieri kapustu, ktorá by tam mala byť, a nie je.....no, bodaj by, keď je mimo, zvlášť, a nie na tanieri, akoby tam ani nepatrila. Ale inak, dá sa.....