Kačacie stehná s červenou kapustou
šéfkuchár Hotela pod Lipou v Modre–Harmónii, 21. novembra 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Suroviny
| 4 ks |
|
| 20 g |
|
| 10 g |
|
| 500 g |
|
|
|
|
| Kapusta: | |
| 1 kg |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 200 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
| 100 g |
|
| 40 ml |
|
|
|
|
| Omáčka: | |
| 150 ml |
|
| 2 hviezdičky |
|
| 1 g |
|
| 1-2 ks |
|
| 1 g |
|
| 50 g |
|
| 150 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Nasolené kačacie stehná zalejeme kačacím tukom tak, aby boli úplne ponorené. Pridáme cesnak a tymian a dáme konfitovať do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Konfitujeme 3–4 hodiny, mäso sa musí oddeľovať od kosti.
- 2
Stehná vytiahneme z tuku, osušíme a potom len opečieme na panvici alebo v rúre. V rúre pečieme 10 minút pri 180 stupňoch.
- 3
Urobíme malinové pyré z malín a cukru, povaríme, prepasírujeme. Na kačacom tuku speníme cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu, dochutíme cukrom, soľou, červeným octom a dusíme domäkka. Keď je kapusta mäkká, primiešame malinové pyré.
- 4
Omáčku demi glace spojíme so smotanou, pridáme koreniny, soľ a prevaríme. Precedíme a dochutíme soľou. (Omáčka demi glace je kuchármi hojne používaná omáčka, ktorá sa pripravuje z opečených hovädzích kostí a zo zeleniny. Je to niekoľko hodín varený vývar, ktorý sa potom ešte zredukuje. Dá sa urobiť aj do zásoby a zmraziť.)
Tiež kačacie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu