Steak s kukuricovým šalátom a so slaninovým čipsom
šéfkuchár Hotela pod Lipou v Modre–Harmónii, 25. novembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
800 g |
|
|
|
50 g |
|
10 g |
|
|
|
|
|
Kukuricový šalát: | |
300 g sterilizovaná |
|
30 g sterilizované |
|
50 g |
|
z 1/2 limetky |
|
5 g |
|
4 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Omáčka: | |
300 ml |
|
50 g |
|
20 g |
|
podľa chuti |
|
Okrem toho: | |
100 g |
|
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na porcie, potrieme olivovým olejom, soľou a korením. Na rozpálenej panvici opekáme z každej strany 2 minúty. Keď ho otočíme, pridáme maslo, tymian a vrchnú stranu polievame výpekom. Steaky necháme 2 minúty odležať a môžeme servírovať.
- 2
Omáčku demi glace zohrejeme a zašľaháme do nej maslo, aby bola jemnejšia. (Omáčka demi glace je kuchármi hojne používaná omáčka, ktorá sa pripravuje z opečených hovädzích kostí a zo zeleniny. Je to niekoľko hodín varený vývar, ktorý sa potom ešte zredukuje. Dá sa urobiť aj do zásoby a zmraziť.)
- 3
Na šalát všetky suroviny zmiešame. Plátky slaniny opražíme z oboch strán dochrumkava.
- 4
Steak pred podávaním nakrájame na hrubšie plátky, posypeme hrubozrnnou soľou, servírujeme so šalátom, omáčkou a slaninovým čipsom.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu