Bravčová panenka
Bravčová panenka

Grilovaná bravčová panenka s baby brokolicou

Marek Bielčik
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 1. februára 2021
Grilovaná bravčová panenka s baby brokolicou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

750 g
300 g
100 g
200 ml (silný zredukovaný hovädzí vývar)
100 g
Gnocchi:
750 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Panenku umyjeme, osušíme, očistíme od prebytočných blán, nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme a grilujeme na grile spolu s baby brokolicou asi 4 minúty z každej strany. Potom dáme dopiecť na 7 minút do rúry pri 180 stupňoch. Po upečení panenku nakrájame.

  2. 2

    Pripravíme zemiakové gnocchi: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme poriadne vychladnúť, ošúpeme, rozpučíme alebo nastrúhame. Zmiešame s múkou, z cesta urobíme valčeky, ktoré nakrájame na malé kúsky a varíme v osolenej vode, až vyplávajú na povrch.

  3. 3

    Do panvice dáme scedené gnocchi, polejeme ich omáčkou demi glace a varíme ďalšie 3–4 minúty. Na záver pridáme maslo a zavárané cibuľky.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované

Diskusia k receptu

evanaaa
Keby som nevidela nadpis receptu, tak by som neuhádla, čo je na tom tanieri, tobôž nie bravčová panenka, vôbec mi ju nepripomína....