Grilovaná bravčová panenka s baby brokolicou
Marek Bielčik
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 1. februára 2021
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 1. februára 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Panenku umyjeme, osušíme, očistíme od prebytočných blán, nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme a grilujeme na grile spolu s baby brokolicou asi 4 minúty z každej strany. Potom dáme dopiecť na 7 minút do rúry pri 180 stupňoch. Po upečení panenku nakrájame.
- 2
Pripravíme zemiakové gnocchi: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme poriadne vychladnúť, ošúpeme, rozpučíme alebo nastrúhame. Zmiešame s múkou, z cesta urobíme valčeky, ktoré nakrájame na malé kúsky a varíme v osolenej vode, až vyplávajú na povrch.
- 3
Do panvice dáme scedené gnocchi, polejeme ich omáčkou demi glace a varíme ďalšie 3–4 minúty. Na záver pridáme maslo a zavárané cibuľky.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu