Konfitované mäso z jeleňa so zemiakovo–hubovým pyré
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 4. decembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Mäso očistíme a nakrájame na menšie kusy, osolíme, okoreníme, vložíme do pekáča a pridáme doň borievku s bobkovým listom.
- 2
Víno zmiešame s horčicou a varom zredukujeme. Redukciu necháme vychladnúť a potom ňou zalejeme mäso. Takto pripravené mäso dáme konfitovať do rúry pri 80 stupňoch 72 hodín. Mäso bude krásne mäkké.
- 3
Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka. Na panvici spravíme cibuľový základ – cibuľu na oleji opražíme dozlatista. Pridáme nakrájané hríby. Keď sú mäkké, zmes rozmixujeme dohladka v mixéri.
- 4
Uvarené zemiaky dáme do robota a rozšľaháme ich dohladka. Pridáme maslo a pripravenú hladkú hmotu z hríbov. Podľa potreby zriedime mliekom a dochutíme soľou.
- 5
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu precedíme cez sitko. Prilejeme ju do hotovej omáčky demi glace, zredukujeme ju a nakoniec primiešame maslo na zjemnenie.
Tiež jelenie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu