Dusené hovädzie stehno so zemiakmi na sladkokyslo
			   Patrik Stupňan
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 13. decembra 2021
		   
		   šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 13. decembra 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Hovädzie stehno osolíme, okoreníme. Do hrnca dáme olej. Keď je rozpálený, pridáme mäso vcelku a opečieme (zatiahneme) z každej strany. Takto zatiahnuté mäso podlejeme omáčkou demi glace a dusíme domäkka. Mäkké mäso nakrájame na porcie.
- 2
 Zemiaky očistíme a nakrájame na 8 mm kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka.
- 3
 Medzitým v druhom hrnci urobíme cibuľový základ - opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu na oleji. Podlejeme smotanou, pridáme bobkový list a necháme vyvariť. Mäkké zemiaky scedíme a pridáme do omáčky, necháme chvíľu povariť, ochutíme soľou, korením a cukrom. Pred koncom za stáleho miešania (aby sa omáčka nezrazila) pridáme ocot.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu