Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva fotorecept
Peter Ďurčo
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 30. októbra 2020
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 30. októbra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu. Urobíme štyri bochníky, ktoré pečieme v rúre pri 230 stupňoch 12 min.
-
2
Očistené mäso nakrájame na väčšie kusy, okoreníme, osolíme, opečieme ho na masle a pridáme bylinky. Zalejeme omáčkou demi glace a konfitujeme domäkka, kým sa mäso nezačne rozpadávať.
-
3
Potom mäso natrháme a vložíme do rozkrojených upečených bochníkov. Pri servírovaní zdobíme fermentovanou zeleninou podľa chuti a fantázie.
Diskusia k receptu