Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka so šalviou s cviklovým pyré

Patrik Stupňan
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 5. decembra 2021
Bravčová panenka so šalviou s cviklovým pyré
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií

Suroviny

850 g
5 g
250 g
1 ks
300 g
500 ml
750 ml
15 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku očistíme od blán a nakrájame na menšie porcie. Potom ju osolíme, okoreníme, vložíme do pekáča s olejom a pridáme lístok šalvie. Prikrytú upečieme v rúre domäkka a pred podávaním prudko opečieme na panvici.

  2. 2

    Do výpeku pridáme omáčku demi glace s čili. Prevaríme, hotovú omáčku rozmixujeme, prepasírujeme a zjemníme maslom.

  3. 3

    Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode.

  4. 4

    Alobal potrieme olejom, položíme naň cviklu, osolíme ju, okoreníme, zabalíme a dáme piecť pri 160 stupňoch asi na 2 hodiny. Keď je cvikla upečená, tak ju spolu s uvarenými zemiakmi rozšľaháme. Pridáme maslo a premiešame. Potom podľa konzistencie, akú chceme mať, dolievame mlieko a vymixujeme.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha