Bravčová panenka so šalviou s cviklovým pyré
			   Patrik Stupňan
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 5. decembra 2021
		   
		   šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 5. decembra 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
Postup
- 
                                                    1
                                                    Bravčovú panenku očistíme od blán a nakrájame na menšie porcie. Potom ju osolíme, okoreníme, vložíme do pekáča s olejom a pridáme lístok šalvie. Prikrytú upečieme v rúre domäkka a pred podávaním prudko opečieme na panvici. 
- 2
Do výpeku pridáme omáčku demi glace s čili. Prevaríme, hotovú omáčku rozmixujeme, prepasírujeme a zjemníme maslom. 
- 3
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. 
- 4
Alobal potrieme olejom, položíme naň cviklu, osolíme ju, okoreníme, zabalíme a dáme piecť pri 160 stupňoch asi na 2 hodiny. Keď je cvikla upečená, tak ju spolu s uvarenými zemiakmi rozšľaháme. Pridáme maslo a premiešame. Potom podľa konzistencie, akú chceme mať, dolievame mlieko a vymixujeme. Tiež bravčová panenka:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu