Bravčová panenka so šalviou s cviklovým pyré
Patrik Stupňan
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 5. decembra 2021
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 5. decembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
Postup
-
1
Bravčovú panenku očistíme od blán a nakrájame na menšie porcie. Potom ju osolíme, okoreníme, vložíme do pekáča s olejom a pridáme lístok šalvie. Prikrytú upečieme v rúre domäkka a pred podávaním prudko opečieme na panvici.
- 2
Do výpeku pridáme omáčku demi glace s čili. Prevaríme, hotovú omáčku rozmixujeme, prepasírujeme a zjemníme maslom.
- 3
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode.
- 4
Alobal potrieme olejom, položíme naň cviklu, osolíme ju, okoreníme, zabalíme a dáme piecť pri 160 stupňoch asi na 2 hodiny. Keď je cvikla upečená, tak ju spolu s uvarenými zemiakmi rozšľaháme. Pridáme maslo a premiešame. Potom podľa konzistencie, akú chceme mať, dolievame mlieko a vymixujeme.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu