Entrecôte s omáčkou zo zeleného korenia
šéfkuchár hotela Zochova chata, 21. mája 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
1,2 kg (entrecôte) |
|
5-6 ks predvarená |
|
100 g |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
100 g |
|
1/2 ČL |
|
5 cl |
|
300 ml (alebo silný vývar) |
|
100 g |
|
150 g |
|
|
|
|
|
Šalát: | |
400 g |
|
500 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Omáčka: Do menšieho hrnca nasypeme mleté korenie a na miernom ohni ho asi 1 minútu ohrievame, kým necítime jeho vôňu. Pridáme maslo a nadrvené zelené korenie. Po rozpustení masla prilejeme koňak, necháme prejsť varom, prilejeme vývar alebo demi glace, necháme prevrieť a pridáme mascarpone. Dôkladne rozmiešame metličkou, necháme prevrieť a podľa potreby osolíme a zahustíme Solamylom rozpusteným vo vode.
- 2
Kukuricu rozrežeme na polovicu, osolíme, potrieme maslom a dáme na gril.
- 3
Mäso nakrájame na 5–6 steakov, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a osolíme hrubozrnnou morskou soľou, ktorú trochu vmasírujeme do mäsa. Mäso ukladáme na rozpálený gril a grilujeme z každej strany 3 minúty podľa toho, ako prepečený steak chceme.
- 4
Šalát: V miske zľahka zmiešame rukolu s nakrájanými cherry paradajkami, prelejeme olivovým olejom, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a hneď podávame so steakom a s kukuricou. Steak prelejeme omáčkou a na grile môžeme opiecť ciabattu alebo bagetu.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu