Dusené jelenie mäso
Dusené jelenie mäso

Dusené jelenie mäso s gaštanovou knedľou

Peter Ďurčo
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 28. októbra 2020
Dusené jelenie mäso s gaštanovou knedľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

600 g
400 g
80 g uvarené
400 ml
600 g
1 ks
20 g
100 g
60 g
120 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z pokrájaného pečiva, nasekaných uvarených gaštanov, mlieka, vajca a soli pripravíme cesto, ktoré zrolujeme do fólie do tvaru roládky (knedle) a varíme v pare pri 95 stupňoch 45 min.

  2. 2

    Jelenie mäso prudko opečieme na oleji, zalejeme omáčkou demi glace a dusíme domäkka.

  3. 3

    Víno prudkým varom zredukujeme a do redukcie pridáme brusnice, cibuľku (ak máme, tak aj jarabinu), chvíľu povaríme. Jelenie mäso podávame preliate omáčkou a s gaštanovou knedľou.

Recept je zaradený do kategórií:
Jelenie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
používateľ nemá avatar
dm
@dvorka (28.10.2020 12:34)

Kde zohnať jedlé gaštany? Práve je ich sezóna. Mne sa urodilo skoro 45 kg.
@evanaaa (28.10.2020 18:36)

súhlasím
v spoločnosti stále horšie
a VARECHA asi zrkadlo..
nechápem-ako tým VARECHA získala-trhaním diskusie
prestávam tu chodiť
kde sú tie nádherné časy vzájomných diskusiíí
v nekonečnom počte komentov za sebou
Pekný receptík ... nejaká divina je na mraze, aj trocha gaštanov - určite vyskúšam.