Dusené jelenie mäso
Dusené jelenie mäso

Dusené jelenie mäso s gaštanovou knedľou

Peter Ďurčo
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 28. októbra 2020
Dusené jelenie mäso s gaštanovou knedľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

600 g
400 g
80 g uvarené
400 ml
600 g
1 ks
20 g
100 g
60 g
120 ml




Postup

  1. 1

    Z pokrájaného pečiva, nasekaných uvarených gaštanov, mlieka, vajca a soli pripravíme cesto, ktoré zrolujeme do fólie do tvaru roládky (knedle) a varíme v pare pri 95 stupňoch 45 min.

  2. 2

    Jelenie mäso prudko opečieme na oleji, zalejeme omáčkou demi glace a dusíme domäkka.

  3. 3

    Víno prudkým varom zredukujeme a do redukcie pridáme brusnice, cibuľku (ak máme, tak aj jarabinu), chvíľu povaríme. Jelenie mäso podávame preliate omáčkou a s gaštanovou knedľou.

Diskusia k receptu

dvorka
Tie knedle ma lákajú, len kde teraz zohnať jedlé gaštany.
1x haji
používateľ nemá avatar
dm
dm
@dvorka (28.10.2020 12:34)

Kde zohnať jedlé gaštany? Práve je ich sezóna. Mne sa urodilo skoro 45 kg.
evanaaa
A v Kauflande od zajtra aj jelenie mäso na guľáš. Inak, prečo by nemali byť gaštany, veď začala ich sezóna.....
evanaaa
P.S. to nemôžu dať už ani tri komentáre na jednu stranu, pomaly budeme po každom jednom preklikávať. Niekedy ich bolo aj 70 a šlo to.....
1x radost
radost
@evanaaa (28.10.2020 18:36)

súhlasím
v spoločnosti stále horšie
a VARECHA asi zrkadlo..
nechápem-ako tým VARECHA získala-trhaním diskusie
prestávam tu chodiť
kde sú tie nádherné časy vzájomných diskusiíí
v nekonečnom počte komentov za sebou
siuuu
Pekný receptík ... nejaká divina je na mraze, aj trocha gaštanov - určite vyskúšam.
haji
@radost (28.10.2020 19:38)
Souhlas. Super je novinka, vyskočí šedý "hadr" přes celou obrazovku - vprostřed odkaz na reklamu, text. V uplynulých dnech nadával jen anglicky. Dnes pokrok, už nadává česky: Kupte si zvířátko! fujky