Dusené jelenie mäso s gaštanovou knedľou
Peter Ďurčo
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 28. októbra 2020
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 28. októbra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
600 g |
|
400 g |
|
80 g uvarené |
|
400 ml |
|
600 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
100 g |
|
60 g |
|
120 ml |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z pokrájaného pečiva, nasekaných uvarených gaštanov, mlieka, vajca a soli pripravíme cesto, ktoré zrolujeme do fólie do tvaru roládky (knedle) a varíme v pare pri 95 stupňoch 45 min.
- 2
Jelenie mäso prudko opečieme na oleji, zalejeme omáčkou demi glace a dusíme domäkka.
- 3
Víno prudkým varom zredukujeme a do redukcie pridáme brusnice, cibuľku (ak máme, tak aj jarabinu), chvíľu povaríme. Jelenie mäso podávame preliate omáčkou a s gaštanovou knedľou.
Tiež mäso:
Ďalšie recepty:
- 2
V Kauflande, od zajtra sú dokonca v akcii 😉
Kde zohnať jedlé gaštany? Práve je ich sezóna. Mne sa urodilo skoro 45 kg.
súhlasím
v spoločnosti stále horšie
a VARECHA asi zrkadlo..
nechápem-ako tým VARECHA získala-trhaním diskusie
prestávam tu chodiť
kde sú tie nádherné časy vzájomných diskusiíí
v nekonečnom počte komentov za sebou
Souhlas. Super je novinka, vyskočí šedý "hadr" přes celou obrazovku - vprostřed odkaz na reklamu, text. V uplynulých dnech nadával jen anglicky. Dnes pokrok, už nadává česky: Kupte si zvířátko! fujky