Grilovaný filet mignon so zemiakovým pyré a s tymianovou omáčkou
Marek Bielčik
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 26. januára 2021
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 26. januára 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
Postup
-
1
Hovädziu sviečkovicu očistíme, nakrájame na plátky, ktoré majú asi 50 gramov a grilujeme na hovädzom tuku z každej strany asi tri minúty, osolíme hrubozrnnou soľou a okoreníme. Necháme odležať 2 minúty.
- 2
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme a vyšľaháme do pyré, do ktorého postupne pridávame maslo a smotanu. Nakoniec pridáme podľa chuti soľ a muškátový orech.
- 3
Omáčka: Do hrnca dáme omáčku demi glace, tymian, worcester a víno a varíme (redukujeme) do požadovanej konzistencie. Nakoniec do omáčky vmiešame studené maslo.
Tiež hovädzia sviečkovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu