Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Konfitovaný hovädzí krk s pohánkou

Patrik Stupňan
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. novembra 2021
Konfitovaný hovädzí krk s pohánkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

750 g
500 g
600 g
1 l
75 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzí krk nakrájame na menšie porcie, osolíme a okoreníme. Dáme na plech a zalejeme omáčkou demi glace. Vložíme prikryté do rúry a dusíme pri 80 stupňoch 72 hodín.

  2. 2

    Pohánku uvaríme vo vode domäkka.

  3. 3

    Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na malé kocky (3 x 3 mm). Na oleji orestujeme domäkka. K zmäknutej zelenine primiešame uvarenú pohánku, dochutíme soľou a korením. Na záver vmiešame maslo.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha