Konfitovaný hovädzí krk s pohánkou
Patrik Stupňan
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. novembra 2021
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. novembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Hovädzí krk nakrájame na menšie porcie, osolíme a okoreníme. Dáme na plech a zalejeme omáčkou demi glace. Vložíme prikryté do rúry a dusíme pri 80 stupňoch 72 hodín.
- 2
Pohánku uvaríme vo vode domäkka.
- 3
Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na malé kocky (3 x 3 mm). Na oleji orestujeme domäkka. K zmäknutej zelenine primiešame uvarenú pohánku, dochutíme soľou a korením. Na záver vmiešame maslo.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu