Teľací steak
Teľací steak

Teľací sirloin na jablkovo-lieskovcovej omáčke

Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 12. októbra 2020
Teľací sirloin na jablkovo-lieskovcovej omáčke
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

4 ks odležaný
10 g
150 g
500 g
100 g
100 g drvené
200 g (omáčka zo zredukovaného hovädzieho vývaru)
800 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pri izbovej teplote odležaný teľací steak osolíme, okoreníme, potrieme olejom a grilujeme na požadovaný stupeň prepečenia.

  2. 2

    Jablká očistíme a spolu s orieškami opečieme na masle, podlejeme omáčkou demi glace a chvíľku povaríme.

  3. 3

    Bataty očistíme, osolíme, pokvapkáme olejom, zmiešame s bylinkami a upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie do mäkka.

Recept je zaradený do kategórií:
Teľacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované, Oprážané

Diskusia k receptu