Teľací sirloin na jablkovo-lieskovcovej omáčke
Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 12. októbra 2020
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 12. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 ks odležaný |
|
10 g |
|
150 g |
|
|
|
500 g |
|
100 g |
|
100 g drvené |
|
200 g (omáčka zo zredukovaného hovädzieho vývaru) |
|
800 g |
|
|
|
150 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pri izbovej teplote odležaný teľací steak osolíme, okoreníme, potrieme olejom a grilujeme na požadovaný stupeň prepečenia.
- 2
Jablká očistíme a spolu s orieškami opečieme na masle, podlejeme omáčkou demi glace a chvíľku povaríme.
- 3
Bataty očistíme, osolíme, pokvapkáme olejom, zmiešame s bylinkami a upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie do mäkka.
Tiež teľací steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu