Bravčový bôčik
Bravčový bôčik

Bravčový bôčik s bylinkovými zemiakmi a fermentovanou zeleninou

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 30. novembra 2023
Bravčový bôčik s bylinkovými zemiakmi a fermentovanou zeleninou
Foto: Shutterstock
4
porcie
20 minút
príprava
300 minút
na 100 °C

Postup

  1. 1

    Bôčik dáme do jenskej misy alebo inej ohňovzdornej nádoby, ktorá sa dá prikryť, osolíme, pridáme maslo a rozmarín a zakryté pečieme pri 100 stupňoch domäkka – asi 5 hodín.

  2. 2

    Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, pridáme maslo, nakrájanú jarnú cibuľku a jemne preštucháme.

  3. 3

    Pučené zemiaky dáme na tanier, pridáme pečený bôčik, prelejeme demi glace omáčkou (môžeme kúpiť hotovú alebo si pripraviť) a zdobíme nakladanou zeleninou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobre upečený bôčik je chutný, ale takto upravený by mi asi nechutil, potom radšej k nemu kus chleba a uhorku, to už skôr.....