Zaúdená bravčová panenka so zemiakovými guľôčkami a s bryndzovou penou
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 9. júna 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
na 60 °C
Postup
-
1
Bravčovú panenku očistíme, osolíme a okoreníme, položíme na dierkovaný plech alebo hrubý alobal, do ktorého sme urobili dierky. Do nádoby dáme mokré piliny a zapálime. Keď začnú dymiť, dáme na to plech alebo alobal s panenkou a necháme niekoľko minút údiť.
- 2
Zaúdenú panenku dáme do uzatvárateľnej nádoby, pridáme maslo a dusíme v rúre pri 60 stupňoch 25 minút alebo pripravujeme sous vide pri 62 stupňoch 20 minút. Zaúdenú panenku pred podávaním opečieme z každej strany dozlatista.
- 3
Múku, vajcia a prelisované uvarené zemiaky zmiešame a vypracujeme cesto. Z cesta robíme malé guľôčky. Hotové guľôčky uvaríme v osolenej vode domäkka. Pred podávaním preložíme na panvicu s maslom, pridáme nasekané bylinky a prehrejeme.
- 4
Bryndzu, mlieko a smotanu dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Dochutíme.
- 5
Panenku podávame so zemiakovými guľôčkami, s bryndzovou penou a omáčkou demi glace.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu