Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou
Šuhajíci pri panvici, 12. februára 2021
Foto: Archív Šuhajíci pri panvici
Suroviny
1 kg |
|
|
|
|
|
|
|
Fritované zemiaky: | |
1 kg škrobové |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tekvicová majonéza: | |
300 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
250 g |
|
Hubová omáčka: | |
150 ml |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2 hodiny pri 58 stupňoch, alebo pomaličky udusíme. Potom dôkladne osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z každej strany. Pred podávaním panenku nakrájame na hrubé kúsky.
- 2
Fritované zemiaky: Zemiaky nakrájame na mesiačiky a na dve hodiny dáme do cukrovej vody. Zlejeme vodu, opláchneme a v čistej vode 10–15 minút povaríme. Potom ich scedíme a vypražíme v oleji. Ešte teplé obalíme v zmesi uvedených korenín.
- 3
Hubová omáčka: Huby namočíme aspoň zopár hodín pred varením. Potom uvaríme vo vode, scedíme, nasekáme, opätovne dáme do vody, v ktorej sa varili. Pridáme omáčku demi glace. Prevaríme, dochutíme, zjemníme smotanou a úplne na konci omáčku zahustíme studeným maslom.
- 4
K jedlu môžeme podávať tekvicovú majonézu. Tekvicu uvaríme a prepasírujeme. Pyré zmiešame s ostatnými uvedenými prísadami.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu