Recepty, kde je cukor
Jahodovo-pudingový koláč
Cesto: Z masla izbovej teploty, cukru a múky vypracujeme cesto. Dno tortovej formy vystelieme papierom...
Koláče z kysnutého cesta
Nuda, nerozhodnosť a maškrtný jazyk sú vinovaté za tento recept poskladaný zo štyroch...
Tofu žemľovka pre kúpačov
Nadýchaná žemľovka, z ktorej sa vám budú zbiehať slinky. Vyskúšajte, ako chutí spojenie Tofu...
Racúchy
Je to recept môjho obľúbeného poľského kuchára. Sú to v podstate lievance ale minimálne v poľských...
Grécky nepečený zákusok bez lepku – Ekmek
Čo takto dnes odskúšať zahraničný dezert? Grécky nepečený zákusok bez lepku s názvom Ekmek, si jednoducho pripraví aj
ten, kto nemá veľa skúsenosti v kuchyni....
Fašírky v ostro-kyslej hubovej omáčke
Tento recept som dávnejšie našla na nete, no ale to by som nebola ja, keby som ho neupravila....
Šalát s pečeným baklažánom a paradajkovou salsou
Taký zimnejší šalátik pre priaznivcov baklažánu, ktorý je v kuchyni medzi zeleninou podľa mňa takou
popoluškou....
Ostrokyslá polievka (Suān là tāng)
Síce tu je nejeden recept na ostrokyslú polievku, ale rozhodol
som sa pridať aj svoj....
Švej ču žu
Ako pri každom (nielen čínskom) jedle je receptov kvantum, nasleduje môj zjednodušený recept ale nie
nejako zvlášť vybočujúci z toho, čo to má byť....
Jemné tvarohové sočni (sočniky)
Mäkké linecké cesto a jemná tvarohová plnka. Tento koláčik pochádza z tradičnej ruskej kuchyne, veľmi bol obľúbený v časoch ZSSR, našli by ste ho všade, v cukrárňach, bufetoch aj školskej jedálni....
Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...
Panna cotta s jahodovým pyré
Panna Cotta je talianska dezert. Skladá sa z osladenej smotany, ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar....
Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou
Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...
Vegánske linecké koláčiky
Zmiešame dokopy múku, cukor, mleté mandle a nastrúhanú citrónovú kôru.
Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou
Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2...
Konfitované kačacie stehná s červenou kapustou a so zemiakovými knedličkami
Kačacie stehná poriadne nasolíme, pridáme mleté čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke, ...

Jahodovo-pudingový koláč
Cesto: Z masla izbovej teploty, cukru a múky vypracujeme cesto. Dno tortovej formy vystelieme papierom...

Koláče z kysnutého cesta
Nuda, nerozhodnosť a maškrtný jazyk sú vinovaté za tento recept poskladaný zo štyroch...

Tofu žemľovka pre kúpačov
Nadýchaná žemľovka, z ktorej sa vám budú zbiehať slinky. Vyskúšajte, ako chutí spojenie Tofu...

Racúchy
Je to recept môjho obľúbeného poľského kuchára. Sú to v podstate lievance ale minimálne v poľských...

Grécky nepečený zákusok bez lepku – Ekmek
Čo takto dnes odskúšať zahraničný dezert? Grécky nepečený zákusok bez lepku s názvom Ekmek, si jednoducho pripraví aj ten, kto nemá veľa skúsenosti v kuchyni....

Fašírky v ostro-kyslej hubovej omáčke
Tento recept som dávnejšie našla na nete, no ale to by som nebola ja, keby som ho neupravila....

Šalát s pečeným baklažánom a paradajkovou salsou
Taký zimnejší šalátik pre priaznivcov baklažánu, ktorý je v kuchyni medzi zeleninou podľa mňa takou popoluškou....

Ostrokyslá polievka (Suān là tāng)
Síce tu je nejeden recept na ostrokyslú polievku, ale rozhodol som sa pridať aj svoj....

Švej ču žu
Ako pri každom (nielen čínskom) jedle je receptov kvantum, nasleduje môj zjednodušený recept ale nie nejako zvlášť vybočujúci z toho, čo to má byť....

Jemné tvarohové sočni (sočniky)
Mäkké linecké cesto a jemná tvarohová plnka. Tento koláčik pochádza z tradičnej ruskej kuchyne, veľmi bol obľúbený v časoch ZSSR, našli by ste ho všade, v cukrárňach, bufetoch aj školskej jedálni....

Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...

Panna cotta s jahodovým pyré
Panna Cotta je talianska dezert. Skladá sa z osladenej smotany, ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar....

Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou
Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...

Vegánske linecké koláčiky
Zmiešame dokopy múku, cukor, mleté mandle a nastrúhanú citrónovú kôru.

Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou
Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2...

Konfitované kačacie stehná s červenou kapustou a so zemiakovými knedličkami
Kačacie stehná poriadne nasolíme, pridáme mleté čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke, ...