Rebarborový koláč
Rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč s mrveničkou

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 30. mája 2021
Jahodovo-rebarborový koláč s mrveničkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
75 g
125 g (izbovej teploty)
1 ČL
štipka
Náplň:
300 g
300 g
75 g
30 g
Mrvenička:
80 g
80 g
80 g (studené, nakrájané na kocky)
štipka




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky ingrediencie spolu vymiešame do kompaktného cesta a necháme aspoň hodinu odpočívať v chlade.

  2. 2

    Náplň: Ovocie nakrájame, zasypeme v miske cukrom a kukuričným škrobom a necháme postáť.

  3. 3

    Mrvenička: Premiešame všetky ingrediencie, prstami rozmrvíme na hrudky.

  4. 4

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a premiestnime do formy na tart s priemerom 28 cm. Na cesto dáme ovocnú náplň a posypeme mrveničkou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 35 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia