Jahodovo-rebarborový koláč s mrveničkou
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 30. mája 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 30. mája 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 75 g |
|
| 125 g (izbovej teploty) |
|
| 1 ČL |
|
| štipka |
|
| Náplň: | |
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| 75 g |
|
| 30 g |
|
| Mrvenička: | |
| 80 g |
|
| 80 g |
|
| 80 g (studené, nakrájané na kocky) |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky ingrediencie spolu vymiešame do kompaktného cesta a necháme aspoň hodinu odpočívať v chlade.
- 2
Náplň: Ovocie nakrájame, zasypeme v miske cukrom a kukuričným škrobom a necháme postáť.
- 3
Mrvenička: Premiešame všetky ingrediencie, prstami rozmrvíme na hrudky.
- 4
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a premiestnime do formy na tart s priemerom 28 cm. Na cesto dáme ovocnú náplň a posypeme mrveničkou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 35 minút.
Tiež rebarborový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu