Čokoládové suflé s marinovanými višňami
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 4. júna 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 4. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
9 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Čokoládové suflé: | |
100 g (aspoň 60 %) |
|
100 g |
|
50 g |
|
25 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
Marinované višne: | |
250 g odkôstkované |
|
30 g |
|
200 ml |
|
3 ks |
|
Višňový coulis (omáčka): | |
200 g odkôstkované |
|
20 g |
|
troška |
|
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. V samostatnej miske vymiešame vajcia, žĺtky a cukor. Prilejeme roztopenú čokoládu s maslom a na koniec primiešame múku. Misky na suflé vymastíme maslom, vysypeme múkou a vlejeme cesto. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 9 minút.
- 2
Marinované višne: Odkôstkované višne s cukrom, klinčekmi a vínom prevaríme, necháme vychladnúť a marinujeme aspoň jeden deň.
- 3
Višňový coulis (omáčka): Višne uvaríme s cukrom a trochou vody, rozmixujeme a omáčku zredukujeme na miernom ohni.
- 4
Suflé podávame s marinovanými višňami a višňovou omáčkou.
Tiež Čokoládové suflé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu