Čokoládové suflé
Čokoládové suflé

Čokoládové suflé s marinovanými višňami

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 4. júna 2021
Čokoládové suflé s marinovanými višňami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
9 minút
na 180 °C

Suroviny

Čokoládové suflé:
100 g (aspoň 60 %)
100 g
50 g
25 g
2 ks
2 ks
Marinované višne:
250 g odkôstkované
30 g
200 ml
3 ks
Višňový coulis (omáčka):
200 g odkôstkované
20 g
troška




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. V samostatnej miske vymiešame vajcia, žĺtky a cukor. Prilejeme roztopenú čokoládu s maslom a na koniec primiešame múku. Misky na suflé vymastíme maslom, vysypeme múkou a vlejeme cesto. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 9 minút.

  2. 2

    Marinované višne: Odkôstkované višne s cukrom, klinčekmi a vínom prevaríme, necháme vychladnúť a marinujeme aspoň jeden deň.

  3. 3

    Višňový coulis (omáčka): Višne uvaríme s cukrom a trochou vody, rozmixujeme a omáčku zredukujeme na miernom ohni.

  4. 4

    Suflé podávame s marinovanými višňami a višňovou omáčkou.

Diskusia k receptu

haji
Hmm to je zajímavý receptík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia