Goody Foody Vegan burger so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney
Foto: goodyfoody
Goody Foody Vegan burger so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pyré: Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme asi 10 minút. Potom pridáme očistený zeler nakrájaný na rovnako veľké kocky ako zemiaky. Uvaríme do mäkka. Scedíme, pridáme maslo ghee a teplé mlieko. Všetko spolu popučíme, ochutíme soľou.
- 2
Figové chutney: Do panvice s olivovým olejom dáme cukor, zohrievame. Keď začne cukor hnednúť, pridáme nakrájané šalotky, opečieme do zlatista a pridáme ošúpané a nakrájané figy. Podlejeme horúcim vínom a varíme 10 minút. Pridáme brusnice a vetvičku rozmarínu a na miernom ohni ešte 5 minút varíme .
- 3
GOODY FOODY Vegan Burger opečieme na troške oleja z oboch strán. Servírujeme so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney.
Tiež vegetariánsky burger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu