Jahodové šamrole
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 4. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
390 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
1 ks na potretie |
|
Jahodová pena: | |
4 ks |
|
400 g |
|
100 ml |
|
Jahodový gél: | |
250 g |
|
25 g |
|
2,5 g |
|
Postup
-
1
Z múky, masla a kyslej smotany vypracujeme kompaktné cesto a odložíme do chladu (ideálne na noc). Trubičkové formy natrieme tukom, cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a nakrájame na prúžky. Vymastené formičky obtočíme cestom a s rozstupom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme rozmiešaným vajcom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 12 minút.
- 2
Jahodová pena: Bielky so 100 g cukru vyšľaháme na sneh. Potom 2 minúty povaríme 300 g cukru so 100 ml jahodového pyré. Ešte teplý jahodový rozvar za stáleho šľahania po častiach primiešame do snehu. Jahodovú penu preložíme do cukrárenského vrecúška a naplníme upečené a vychladené trubičky.
- 3
Jahodový gél: Rozmixujeme jahody s cukrom, prevaríme s agarom aspoň 1 minútu a necháme vychladnúť. Gélom dozdobíme hotové šamrole.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu