Jahodové šamrole
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 4. júna 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 390 g |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks na potretie |
|
| Jahodová pena: | |
| 4 ks |
|
| 400 g |
|
| 100 ml |
|
| Jahodový gél: | |
| 250 g |
|
| 25 g |
|
| 2,5 g |
|
Postup
-
1
Z múky, masla a kyslej smotany vypracujeme kompaktné cesto a odložíme do chladu (ideálne na noc). Trubičkové formy natrieme tukom, cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a nakrájame na prúžky. Vymastené formičky obtočíme cestom a s rozstupom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme rozmiešaným vajcom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 12 minút.
- 2
Jahodová pena: Bielky so 100 g cukru vyšľaháme na sneh. Potom 2 minúty povaríme 300 g cukru so 100 ml jahodového pyré. Ešte teplý jahodový rozvar za stáleho šľahania po častiach primiešame do snehu. Jahodovú penu preložíme do cukrárenského vrecúška a naplníme upečené a vychladené trubičky.
- 3
Jahodový gél: Rozmixujeme jahody s cukrom, prevaríme s agarom aspoň 1 minútu a necháme vychladnúť. Gélom dozdobíme hotové šamrole.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu