Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodové šamrole

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 4. júna 2021
Jahodové šamrole
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
390 g
250 g
200 g
1 ks na potretie
Jahodová pena:
4 ks
400 g
100 ml
Jahodový gél:
250 g
25 g
2,5 g




Postup

  1. 1

    Z múky, masla a kyslej smotany vypracujeme kompaktné cesto a odložíme do chladu (ideálne na noc). Trubičkové formy natrieme tukom, cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a nakrájame na prúžky. Vymastené formičky obtočíme cestom a s rozstupom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme rozmiešaným vajcom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 12 minút.

  2. 2

    Jahodová pena: Bielky so 100 g cukru vyšľaháme na sneh. Potom 2 minúty povaríme 300 g cukru so 100 ml jahodového pyré. Ešte teplý jahodový rozvar za stáleho šľahania po častiach primiešame do snehu. Jahodovú penu preložíme do cukrárenského vrecúška a naplníme upečené a vychladené trubičky.

  3. 3

    Jahodový gél: Rozmixujeme jahody s cukrom, prevaríme s agarom aspoň 1 minútu a necháme vychladnúť. Gélom dozdobíme hotové šamrole.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia