Cesnakovo-bylinkové žemle fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 8. júla 2021
Cesnakovo-bylinkové žemle (fotorecept)
Foto: kucharka

Mäkké a chutné žemle, po ktorých vám bude rozvoniavať celá kuchyňa. K polievke, k šalátu alebo len tak na olovrant.

20
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

180 g
60 g
175 ml vlažné
2 PL
1 strúčik
15 g čerstvé
1 ČL
štipka
Poleva:
60 g
2 strúčiky
1/4 ČL
1/4 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku rozpustíme štipku cukru a necháme napučať droždie. Zmiešame s múkami, olejom, soľou a rozpučeným cesnakom. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme a odložíme na teplé miesto. Necháme vykysnúť, 1-1a1/2 hodiny.

    Cesnakovo-bylinkové žemle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 20 guľôčok, a znova necháme oddýchnuť na pracovnej doske, asi 20 min.

    Cesnakovo-bylinkové žemle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si pripravíme bylinkové maslo: Maslo roztopíme a zmiešame s bylinkami. Bylinky môžeme, samozrejme, obmieňať ... oregano, majoránka...

    Cesnakovo-bylinkové žemle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom každú žemličku namočíme v bylinkovom masle a postupne ukladáme do formy vystlanej papierom na pečenie.

    Cesnakovo-bylinkové žemle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 175 stupňov, 30-35 min. Tu je žemľa v reze.

    Cesnakovo-bylinkové žemle (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Už som naozaj piekla všakovaké,ale aj tieto Tvoje vyskúšam v remoske a bezlepkové. Máme horúce leto,tak nemám chuť do pečenia,keď žiari na oblohe ten žltý krásavec.Pozdravujem :-) .
haji
Pěkný receptík, chutné aj fotogenické žemle! Líbí se mi, i množství je tak akorát. Jsi šikulka, díky za sdílení!
janger
Tiez som si recept ulozila. Niekedy vyskusam, zdaju sa dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia